La Tenda i el consum responsable

La Tenda de la Universitat de València vol posar a l´abast dels seus usuaris un eina per poder realitzar un consum responsable a les seues compres diàries.

Realitzar un consum responsable és una manera de dir que estem educats per consumir pensant en les repercussions ambientals, socials, seguretat en el treball etc. que pot tenir l´acció d´adquirir un determinat producte.

El model de consum actual es basa en el consum intensiu d´energies i materials primeres no renovables. A més a més, les cadenes de subministrament en les que es produeixen els productes que consumim en moltes ocasions no garanteixen les condicions de vida dignes dels treballadors i treballadores que han estat implicats en la seua fabricació. Aquestes dues circumstàncies fan del nostre consum un model insostenible ambiental i socialment.

El consum responsable planteja com, davant d´una opció de consum insostenible, moltes vegades podem trobar una alternativa respetuosa amb el medi ambient i els drets humans. La diferència entre pendre una decisió i altra depén en bona part de la disponibilidad d´informació.

La Tenda de la Universitat porta anys incorporant criteris de compra de productes sostenibles ambiental i socialment en molts dels seus productes i volem compartir aquesta experiència amb els seus usuaris.

La finalitat d´aquesta web es oferir aquesta informació i alguns criteris per tal de col·laborar entre tots a la promoció d´un camvi cap a un model de consum més sostenible.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar