Estàs a:

El Encuentro de Càtedres UNESCO espanyoles que es celebrarà a València, del 23 al 25 de novembre de 2015, te dos objectius fonamentals:

  1. Reactivar la funció acadèmica i solidària de les Càtedres UNESCO en la cooperació universitària al desenvolupament espanyola, ampliant la seua visibilitat i connectant-la a altres agents universitaris que treballen pel desenvoluapment humà com el Observatorio de la Cooperación Universitaria al Desarrollo (OCUD) o la Asociación Española de Estudios sobre el Desarrollo (REEDES)
  2. Elaborar un document d´estrategies universitàries per part de les Càtedres UNESCO d´Espanya i el Mediterrani per a la transversalització dels ODS en la formació universitària (grau i postgrau) i per a fomentar l´adhesió i reconeixement de les universitats pels ODS. Amb aquest Encuentro volem iniciar el procés pel qual les universitats, voluntàriament, puguen acreditar-se davant Nacions Unides com “Universitats pels Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ser reconegudes per això internacionalment. Són necessàries reflexions a aquest respecte per tal d´establir paràmetres o indicadors què permeten l´autoavaluació amb l´objectiu de proposar-nos-en per a aquest reconeixement. 

Aquest Encuentro de Càtedres UNESCO sorgeix com a resultat d´ una anàlisi del rol de les càtedres en aquest darrer quinqueni i l´elaboració d´un projecte compartit amb altres agents universitaris què compta amb finançament de la Secretaría de Estado para la Cooperación Internacional al Desarrollo (MAEC) a través de la convocatòria de projectes per a iniciatives sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La metodologia de treball prevista per a aquest Encuentro consisteix en:

  1. Etapa d´ideació: prèvia a la celebració del Encuentro. Les càtedraes inscrites podran fer les seues aportacions a partir d´octubre de 2015 al Foro UniODS a la web del Encuentro a partir de textos-ponència elaborats per experts. Qualsevol aportació en línea amb els objectius serà valorada per a la seua inclusió.
  2. Etapa de debat i reflexió: durant les sessions del Encuentro. Amb aquesta finalitat s´ha establert al programa provisional dos àmbits de treball:
    • unes sessions plenàries amb temes de relevància per a les càtedres UNESCO. Aquestes sessions seran obertes a l´assistència de públic interessat i inclouran debat.
    • sessions simultànies de treball per grups on debatre sobre les propostes d´indicadors i paràmetres a tindre en compte per les universitats espanyoles per incorporar els ODS a la vida acadèmica: institucionalment i formativament.
  3. Etapa d´aportació: amb les conclusions dels grups de treball, el plenari de Càtedres UNESCO assistents ha de conformar una proposta clara de mesures a adoptar per les universitats espanyoles en el seu compromís pels ODS. Aquestes conclusions es traslladaran oportunament a diversos àmbits institucionals que poden, si escau, legitimar i incorporar aquestes propostes en les seues polítiques universitàries.

 El termini d´inscripcions està tancat.

 

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar