Programa Oficial

PDF-PDF
Descarregar programa oficial

DILLUNS 23 DE NOVEMBRE DE 2015

Jardí Botànic de la Universitat de València.

Saló d´Actes


16:00 h. Benvinguda i lliurament d´acreditacions.

16:30 h. Inauguració institucional 

  • D. Guillermo Palao, Vicerector d´Internacionalització i Cooperació
  • D. Federico Palomera, Secretari General de la Comissió Espanyola de Cooperació amb UNESCO, AECID. MAEC
  • Dª. Maria Oliver, Regidora d´Ensenyament de l´Ajuntament de València
  • D. Federico Buyolo, Director General de Cooperació al Desenvolupament, Generalitat Valenciana
  • D. José Miguel Soriano, Director de la Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València
  • Dª. Silvia Gallart, Directora del Observatorio de Cooperación Universitaria al Desarrollo

17: 30 h.  Conferència: "La construcción de la posición española para la Agenda 2030 y los instrumentos de cooperación universitaria en la AECID" Pablo Cid. Cap de Departament de Cooperació Universitària i Científica. AECID. Ministeri d´Afers Exteriors i Cooperació. Presenta: D. Guillermo Palao, Vicerector d´Internacionalització i Cooperació de la Universitat de València.

18:30 h. Pausa - Cafè (entorn del Jardí Botànic)

19:00 h. Conferència: "La formación universitaria de profesionales de la salud: desarrollo humano, ayuda de emergencia y crisis humanitaria" Adriana Ortiz. Cátedra UNESCO de Investigación, planificación y desarrollo de sistemas locales de salud. Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Presenta: José Miguel Soriano del Castillo. Presidente Ejecutivo del Patronat Sud-Nord. Delegado del Rector para la Cooperación de la Universitat de València.

20:00 h. Sessions de treball simultànies (Un grup per cada ponència) Aules: Seminari, multiusos. Ponències 1, 2, 3 i 4.

21:30 h. Cloenda de la primera jornada. Sopar

 

DIMARTS 24 DE NOVEMBRE DE 2015

Jardí Botànic de la Universitat de València.

Saló d´Actes

09:00 h. Conferència: "Organizaciones de desarrollo y universidades: las Cátedras UNESCO y las ONGDs" Ángel González. Vocal de Cooperació i Acció Humanitària de la Junta de Govern de la Coordinadora Espanyola d´ONGDs (CONGDE) Presenta: Eva Caballero Segarra, Coordinadora del Grup de Treball d´Educació per al Desenvolupament i Sensibilització de la CVONGD.

10:00 h. Pausa - Cafè (entorn del Jardí Botànic)

10:30 h. Conferència: "La nueva Agenda Internacional para el Desarrollo en las aulas universitarias" Marta Barandiaran Galdós, Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitatea UPV/EHU. Membre d´HEGOA. Presenta: María Jesús Martínez Usarralde, Directora del Servei de Qualitat Docent i Innovació Educativa de la Universitat de València.

11:30 h. Sessions de treball simultànies Grup Ponència 1: saló d´actes. Grup Ponència 2: Aula Seminari.

14:00 h. Dinar

Exposició:  "La cooperació de la Universitat de València en les teues mans" (Recursos i serveis per a la Cooperació Universitària al Desenvolupament) Vestíbul del Saló d´Actes del Jardí Botànic.

16:30 h. Mesa redona: "Experiencias de Cátedras UNESCO en España y el Mediterráneo. Nuestro compromiso solidario"

17:00 h. Conferència: "Cultura para el Desarrollo. La acción cultural de las Universidades desde la nueva Agenda del Desarrollo 2015-2030" Alfons Martinell. Ex-Director de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona. Presenta: Ximo Revert, Cap Tècnic de Cooperació del Patronat Sud-Nord. Universitat de València. Fundació General.

18:00 h.  Pausa - Café (entorn del Jardí Botànic)

18: 30 h. Sessions de treball simultànies Grup Ponència 3: Aula Seminari. Grup Ponència 4: Saló d´Actes.

20:30 h. Conferència: "Estado del bienestar y Derechos Humanos: geoestrategia para la reconstrucción en escenarios de pobreza y desigualdades. Agenda Desarrollo Post-2015" José Ángel Sotillo. Director de l´Instituto Complutense de Desenvolupament i Cooperació UCM. Presenta: Elena Mut, Departament de Treball Social i Serveis Socials, Facultat de Ciències Socials. Universitat de València.

21:30 h. Sopar

Acabant el sopar: visita guiada al centre històric de la ciutat: "Històries de la solidaritat i la tolerància urbanes" Duració aproximada: 1 hora.


DIMECRES 25  DE NOVEMBRE DE 2015

Jardí Botànic de la Universitat de València.

Saló d´Actes

09:30 h. Conferència: "Transversalizar el desarrollo humano y sostenible en los estudios y la investigación universitaria. Problemas, recursos y redes internacionales" Sergio Tezanos. President de REEDES (Red Española de Estudios sobre el Desarrollo) Presenta: D. José Miguel Soriano del Castillo, Delegat del Rector per a la Cooperació al Desenvolupament. Universitat de València.

10:30 h. Sessió plenària: Discussió general d´aportacions per grups i estratègies CUD. Ponents i relatòries 

11:45 h. Pausa - Cafè (entorn del Jardí Botànic)

12:30 h. Presentació de conclusions del Encuentro UNESCO 2015.

13:00 h. Cloenda oficial 

  • Cristòbal Súria, Gerent de la Fundació General de la Universitat de València
  • Sergio Tezanos, President de REEDES
  • José Miguel Soriano del Castillo, President Executiu del Patronat Sud-Nord i Delegat del Rector per a la Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de València

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar