Cątedres UNESCO d“Espanya

La xarxa Espanyola de Càtedres UNESCO està integrada per més de cinquanta càtedres establertes al si de les Universitats de l´Estat, a cada comunitat autònoma.

Les càtedres es creen mitjançant l´inici d´expedient per generar un conveni de col.laboració entre la universitat promotora i la UNESCO. En molts casos aquestes càtedres neixen amb el suport i finançament d´alguna entitat privada o pública que financia les activitats què desenvolupa.

L´estructura i funcionament de les Càtedres UNESCO és diversa, segons les capacitats i l´impuls de la universitat que les crea. 

La xarxa de Càtedres UNESCO a Espanya es coordina amb la Comissió Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, unitat dependent de la D.G de Relacions Culturals i Externes de l´Agència Espanyola de Cooperació al Desenvolupament, del Ministeri d´Afers Exteriors i Cooperació.

Les Càtedres UNESCO es comprometen a actuar en un àmbit concret social o acadèmic. Per això hi ha càtedres UNESCO de l´àmbit de la salut, de l´àmbit de la comunicació i la cultura, de l´àmbit de la cooperació i el desenvolupament, sobre Iberoamèrica o tot un sector de càtedres que treballen en l´ambit dels drets humas i la resolució de conflictes i la pau.

Cada dos anys aproximadament, totes les Càtedres es reuneixen per intercanviar experiències, reflexionar sobre la trajectòria a seguir i emprendre noves iniciatives.

La darrera trobada estatal de Càtedres celebrada a València data de febrer de 2006. Les conclusions d´aquest encontre es poden consultar ací.

El darrer encontre de Càtedres UNESCO a Espanya es va celebrar durant el mes de febrer de 2012 a  la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

 

 

 

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar