CÓtedra UNESCO

La Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupamentes crea per acord signat a Paris el 16 de setembre de 1994 entre la Universitat de València i UNESCO. El conveni assigna la gestió i seguiment de la Càtedra a l´Àrea de Cooperació (antic Patronat Sud-Nord) de la Fundació General.

L’objectiu d’aquesta Càtedra és promoure projectes coordinats d’investigació, docència i informació i documentació en tots els àmbits acadèmics i afavorir la col·laboració entre els departaments de la Universitat i d’altres institucions, en particular de les regions dels estats àrabs i d’Amèrica llatina i el Carib, per tal de per promoure activitats de cooperació i intercanvi amb institucions de països en desenvolupament i especialment adreçades al foment de la cooperació interuniversitària.

Les activitats de la Càtedra es desenvolupen en els àmbits següents:

  • Creació de xarxes d’intercanvis universitaris
  • Promoció d’estades de curta durada de professors visitants
  • Promoció de l’elaboració i la difusió de materials didàctics sobre la situació de països en desenvolupament
  • Programes d’ajuda directa destinats a millorar les infraestructures de docència i investigació i a la formació d’especialistes

La directora de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament és designada per la Rectora de la Universitat de València. En l’actualitat la seua titular és la professora Dª Carmen Lloret Català, Delegada de la Rectora per a Cooperació.

En 2006 y 2015 la Càtedra ha estat l’organitzadora dels “Encuentros Estatales de Cátedras UNESCO de España y del Mediterráneo”. La Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament és soci institucional de REEDES des de la constitució d’aquesta xarxa en 2011. En la seua llarga trajectòria la Càtedra i l’Àrea de Cooperació han organitzat o donat suport a desenes d’activitats, especialment a l’àmbit de la sensibilització i l’educació per al desenvolupament. De manera periòdica la memòria d’activitats de la Càtedra es remet a UNESCO.

 

Contacte:

E-mail: catedra.unesco@uv.es 

Telèfon: 96.353.10.76

Twitter: @CatedraUNESCOUV

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar