Estàs a: >

Formaciˇ

Un àmbit específic de les universitats, com a agents de la cooperació, és la formació: de caràcter formal, informal o no formal. L’Àrea de Cooperació a iniciativa pròpia o en col·laboració amb d’altres institucions i organitzacions, oferta la realització de cursos i activitats de difusió del coneixement en matèria de desenvolupament humà sostenible i cooperació.  L’objectiu es doble: contribuir a la formació específica de la comunitat universitària orientada en la consciència d’una ciutadania global, i fomentar la transversalització de l’enfocament del desenvolupament humà entre el PDI des de qualsevol disciplina. L’Àrea de Cooperació proposa, des de les orientacions de l’educació per al desenvolupament, activitats de participació i formació on els estudiants poden completar els seus estudis.  

Anualment, durant la celebració de la Universitat d’Estiu de Gandia, l’Àrea de Cooperació coordina un curs sobre cooperació al desenvolupament amb la participació d’importants experts.

En els darrers anys, la formació que ofereix l´Àrea de Cooperació es canalitza a través de la Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupament, la qual certifica als assistents la seua participació en els cursos sobre cooperació al desenvolupament, sostenibilitat i medi ambient, enfocament de gènere i temes migratoris.

La Universitat de València, a més de la seua oferta de graus i postgraus que contenen assignatures o mòduls sobre cooperació al desenvolupament, complementa aquesta formació amb l´oferta de cursos monogràfics i tallers del seu Servei d´Informació i Dinamització (SeDI

Altres universitats, ONGDs i institucions presenten propostes d’Educació per al Desenvolupament al llarg del curs acadèmic, que l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València  difon entre la comunitat universitària com a complement de la formació integral del ciutadà en matèria de cooperació.

Podeu consultar,


Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar