Sostenibilitat de ValŔncia Wasi en la Comunitat Nativa de Chirikyacu (Per˙)

Entitat Sòcia Local: Universitat Nacional de Sant Martín-Tarapoto. Comunitat Nativa Kechua Chirikyacu.

País/Àrea geogràfica: Sant Martín / Perú

Entitat Finançadora: Ajuntament de Torrent

Durada: 12 mesos

Pressupost: 2.000 €

Breu descripció del projecte:

El projecte s´ha dirigit a millorar les condicions de vida i salut de tots els membres de la Comunitat nativa de Chirikyacu i especialment a les dones. Amb la creació de llocs de treball, s´impulsa el seu apoderament en la participació comunitària.

Les instal·lacions de l´alberg estan operatives des de mitjans de 2012, no obstant açò es van detectar algunes deficiències a causa de la deterioració o a la necessitat d´incorporar nou mobiliari per a donar un bon servei, i generar hàbits saludables en higiene i alimentació.

En una parcel·la annexa a l´Alberg, s´ha construït el Forn de cocció de pa que ha passat a formar part de la infraestructura comunitària. La dieta d´aquestes comunitats natives indígenes és deficient en proteïnes, grasses, vitamines i minerals. Aquestes limitacions dietètiques condicionen l´aparició de malnutrició proteïca, que influeix negativament en la salut i el desenvolupament d´aquestes comunitats.

Aquest forn és un pilar fonamental per a millorar els hàbits alimentosos en la població nativa de Chirikyacu, incrementant l´estat nutricional de la comunitat, enfortint així la seua salut, i permetent en última instància un major grau de desenvolupament social, econòmic i cultural de la mateixa. A més, a partir de la construcció del forn, de forma indirecta i per ser un projecte comunitari, s´ha contribuït a fomentar el desenvolupament de l´estructura organitzativa, implicant i afavorint la participació activa de les dones.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar