Suport a l┤alfabetitzaciˇ i formaciˇ de dones joves de la provÝncia de Poni/Gaoua (Burkina Faso)

Entitat Sòcia Local: Association pour la Promotion Féminine de Gaoua (APFG)

País/Àrea geogràfica: Gaoua (Burkina Faso)

Entitat Finançadora: Ajuntament de Torrent

Durada: 12 mesos

Pressuposat: 4.472 €

Breu descripció del projecte:

Aquest projecte té per objecte garantir l´engegada del centre de formació de xiques joves desescolarizadas, acollint cada 6 mesos a grups de 30 joves de diferents llogarets de la zona.

En aquesta regió africana, el nombre de xiquetes i xiques que no han sigut escolaritzades o que han abandonat l´escola primerencament és molt elevat (més endavant es poden comprovar algunes dades), aquest centre pretén realitzar una destacada funció en aquest àmbit: alfabetitzar i facilitar formació al màxim de dones joves. On elles puguen aprendre a valorar, reconèixer i desenvolupar les seues pròpies potencialitats, on comprenguen que el seu analfabetisme no és una fatalitat enfront de la qual resignar-se, sinó una circumstància que es pot superar.

En el centre es faran classes d´alfabetització en llengua materna, i formació en costura, horticultura, i cria d´aus de corral.

Per a reclutar a les alumnes membres de l´APFG recorren els poblats donant xarrades, a voltes realitzant petites obres de teatre, on expliquen que les dones tenen drets, que és bé para elles i per a les seues famílies saber llegir i escriure, tenir una formació per a realitzar alguna activitat que els permeta aconseguir ingressos econòmics. També posen en contacte a les aspirants, futures alumnes, amb dones que ja han tingut l´experiència de modificar les seues vides gràcies a l´alfabetització i la formació.

Les alumnes del C.F. "Camille Kambou", procedeixen de diferents llogarets en les quals treballa l´Associació, per a elles aquesta formació representa una oportunitat excepcional per a obrir noves perspectives en les seues vides, doncs provenen de famílies amb molt pocs recursos. Amb aquests cursos adquireixen coneixements per a emprendre noves activitats laborals, amb les quals millorar la seua situació econòmica. Així mateix, aprenen quins són els seus drets com a persones, reafirmant la seua identitat en compartir amb les dones de l´APFG la formació i veure com s´estan obrint pas en una societat en la qual les dones han d´afrontar a més de les dificultats generals, pobresa, escassetat de recursos, les afegides pel seu gènere (ablació, levirato, prohibició d´accés a la terra, etc.)

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar