Formaciˇ per l┤empreniment de dones de l┤Ómbit rural. Gaoua (Burkina Faso)

Entitat Sòcia Local: Association pour la Promotion Féminine de Gaoua (APFG)

Pais/Àrea geogràfica: Gaoua (Burkina Faso)

Entitat Finançadora: Obra Social "la Caixa"

Duració: 15 mesos

Pressupost: 60.167 €

Breu descripció del projecte:

El projecte es va a desenvolupar amb dones del món rural, en la província de Poni, Burkina Faso, té com a objecte capacitar-les per a poder desenvolupar amb èxit activitats econòmiques generadores de beneficis amb les quals eixir de la pobresa i millorar les seues condicions de vida i la de les seues famílies.

El projecte es va a realitzar en dos àmbits:

El primer està format per dones capdavanteres, que formen part ja dels grups de dones de l´APFG en diferents poblats de la província i sectors de la ciutat de Gaoua. Aquests grups tenen ja en marxa diferents activitats productives: elaboració de llard de Karité, fabricació de sabons i cremes, tintat de teles, cistelleria, elaboració de cervesa tradicional, horticultura, elaboració de broquetes de soia, criança d´aus, etc.

Amb la formació rebuda, es pretén que les dones que participen en ella, adquirisquen una major qualificació que els permeta millorar la gestió d´aquestes activitats, així com formar, al seu torn, a altres companyes dels grups. La seua formació va a redundar en benefici d´almenys 700 dones que formen part de l´APFG, pot millorar les condicions de vida de les famílies de totes elles (tinga´s en compte que les famílies burkinesas són molt extenses, la mitjana de fills per dona està entorn dels 6), i va sens dubte a enfortir la capacitat organitzativa i l´estructura de les diferents agrupacions que formen l´Associació, millorant el seu potencial productiu.

El segon àmbit és el de les xiques joves que es formen en el centre Camile Kambou que, com ja hem indicat ha engegat l´APFG per a donar una oportunitat a les xiques que o bé no van anar a escola mai o van haver d´abandonar-la primerencament. En el centre se´ls imparteix alfabetització, formació en drets, capacitació en diferents oficis: perruquería, costura, informàtica, tintat de teles, horticultura...

Amb el present projecte les joves que imparteixen el tercer curs inclouran en la seua educació formació per a la gestió de les activitats productives que puguen emprendre.


Finalitzada la formació i les pràctiques professionals necessàries, se´ls recolzarà en l´engegada d´un projecte pilot, en algun dels terrenys en els quals han adquirit capacitació, realitzant un seguiment del mateix durant sis mesos. 

Les dones participants en la formació, són d´una banda les joves del centre de formació "Camile Kambou" seleccionades per l´APFG en els llocs en els quals actua: poblats de la província de Poni i sectors en els quals s´estructura Gaoua. En general són dones pobres, moltes d´elles amb molt poca o cap escolarització. Sol ser habitual que els pares escolaritzen als xiquets, mentre les xiquetes s´ocupen d´ajudar en tasques domèstiques o són casades precoçment. 

L´associació APFG porta constituïda 20 anys treballant per a millorar la condició soci-econòmica i cultural de les dones a Burkina Faso, en particular en la província de Poni i la regió de Gaoua. Amb les seues activitats pretenen potenciar el desenvolupament i l´apoderament de la dona, mitjançant la millora de la seua formació, la transformació de ritus i costums locals i la facilitació de crèdit per a promocionar les seues opcions de treball.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar