Situaciˇn del Comercio Justo en China

Premi Manuel Castillo 2013 en la modalitat de monografia d´investigació no publicada

El premi en la categoria d’obra de recerca inèdita, nova modalitat introduïda en la present edició, va ser atorgat a Marta Gil, doctoranda d’Economia Social de la Universitat de València, pel treball ‘Situació actual del Comerç Just a la Xina’, dirigit pel professor de la Facultat d’Economia Rafael Currás. Va lliurar el premi Herminia Palomar i el va arreplegar, en representació de la guardonada que es troba a la Xina, Juanjo Martínez, d’ Intermón Oxfam.

Juanjo Martínez-Juanjo Martínez

La recerca de Marta Gil, que serà publicada en la col·lecció La Nau Solidària, coordinada pel Patronat Sud-Nord en col·laboració amb el Servei de Publicacions de la Universitat, explora i analitza les possibilitats de Comerç Just a la Xina. Quina és la situació i les possibilitats d’un país com la Xina d’establir formes de Comerç Just? A aquesta pregunta respon Marta Gil en el seu treball.

Per carta va traslladar a la sala les seues consideracions, com ara “promocionar les alternatives de comerç just i responsable per a tots els agents implicats en el procés”. “La Xina és un mercat molt específic amb particularitats pròpies i amb previsió d’erigir-se com a primera potència mundial en menys de deu anys”, va explicar.

Per a la investigadora, el Premi Manuel Castillo suposa “un reconeixement al Comerç Just com a element d’eradicació de la pobresa en el món”. “El que pretén aquesta recerca és convertir el ‘made in China’ que tots coneixem en un referent de qualitat, respectuós i que compleix amb els drets humans”, conclogué.

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar