Sociedad civil y transformaciones en el Norte de ┴frica: Egipto, T˙nez, Argelia, Marruecos

Premi (ex aequo) Manuel Castillo en la modalitat de monografia d´investigació editada

Premi Manuel Castillo monografia editada-Premio Manuel Castillo monografia editadaAquesta investigació analitza les profundes transformacions que està experimentant la societat civil de Tunísia rere la revolució de 2011, que ha provocat un moviment de resposta social a tota la regió àrab.

Els objectius d´aquesta investigació, que ha estat realitzada paral·lelament amb altres investigacions a tres països del Sud del Mediterrani: Marroc, Egipte i Algèria, consisteixen en oferir una anàlisi actualitzada i panoràmica de les societats àrabs en processos de canvi després de les revoltes i aprofundir en el coneixement de les dinàmiques dels moviments socials, identificant la seua natura, la seua identitat, la seua base social i les seues perspectives d´integració en les xarxes que conformen la Societat Civil en l´espai Euro-Mediterrani.

Els actors de la societat civil són claus per garantir que les mutacions en curs a aquestes societats desemboquen en l´adveniment de societats democràtiques. D´ahí la importància de continuar reflexionant sobre el seu paper, els seus fonaments i discursos.

La investigació ha estat realitzada en el marc del projecte "Fortalecimiento de la sociedad civil en el espacio euro-mediterráneri a través del diagnóstico y el intercambio de experiencias y la formación" impulsat per l´organització Encuentro Civil Euromed (ECEM) i finançat per l´ Agencia Española de Cooperación INternacional para el Desarrollo (AECID)

El rector Esteban Morcillo va lliurar el premi ex aequo en la categoria de Monografia Editada a Awatef Ketiti, professora de Comunicació Audiovisual del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València, pel seu treball sobre la revolta social a Tunísia titulat ‘Societat civil i transicions en el Nord d’Àfrica: diagnòstic de la societat civil a Tunísia’ (Editorial Icària), emmarcat en un projecte col·lectiu de recerca més ampli que s’estén a altres països del nord d’Àfrica, com el Marroc, Egipte o Algèria.

Awatef Ketiti-Awatef Ketiti

L’al·locució d’Awatef Ketiti va estar dirigida, especialment, a les dones. “Aquesta recerca m’ha permés confirmar que les dones són essencials en els canvis socials i que la ciutadania de la dona és indisociable d’una vertadera democràcia, per tant, sense drets de les dones no pot haver-hi una democràcia real”, va afirmar.

Awatef Ketiti-Awatef Ketiti

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar