Estàs a: > > El mercat sexual al Marroc i a Espanya, a anālisi en un seminari de la Cātedra UNESCO

El mercat sexual al Marroc i a Espanya, a anālisi en un seminari de la Cātedra UNESCO

Imatge: Lalla Essaydi, “Les femmes du Maroc”.

Imatge: Lalla Essaydi, “Les femmes du Maroc”.

El mercat sexual al Marroc i a Espanya va estar objecte d’estudi a la Facultat de Dret, del 14 al 17 de novembre, amb motiu d’un seminari organitzat pel Departament de Dret Constitucional i Cičncia Política i de l’Administraciķ, en el marc de la convocatōria de projectes de la Cātedra UNESCO de la Universitat.

Dirigit per Ana Marrades i coordinat per Julia Sevilla i Aida Vizcaíno, totes tres professores i reconegudes figures del feminisme valencià, les jornades comptaren amb la col·laboració de la Fundació General de la Universitat de València, a través de la seua àrea de cooperació, i de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional (RFDC).

Personal expert i investigador, professionals i estudiantat que té com a objecte d’estudi temes relacionats amb els drets humans, la igualtat o la prostitució es reuniren a la Facultat de Dret per analitzar la relació entre gènere i prostitució a partir de l’estudi del mercat sexual al Marroc i a Espanya.

Durant el seminari es realitzà una radiografia de la prostitució a aquests països de la Mediterrània a través de la definició de les característiques principals del mercat sexual, el relat de dones prostitutes espanyoles i marroquines, les experiències dels clients i les seues motivacions, així com les relacions entre clients i prostitutes. La professora Antonia Carrión va impartir aquesta sessió i també va oferir una sèrie de propostes d’actuació sobre la prostitució dins dels marcs jurídic i polític per a la igualtat de gèneres.

“La prostitució és, sobretot, una manifestació més del poder que exerceixen els homes convertint les dones en béns de consum, cosificant la meitat del gènere humà i privant-lo de la seua consideració com a subjectes de drets”, apuntà la professora Ana Marrades.

Per a Marrades, el “fenomen complex” de la prostitució es relaciona amb diversos aspectes, com ara l’ètica i la moral, les relacions sexuals entre persones, la concepció de l’amor i les relacions de parella, el capitalisme i l’explotació laboral, els moviments migratoris, el consum i la mercantilització.

En el seminari participaren, així mateix, Julia Sevilla, professora de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, que va introduir les jornades amb la conferència ‘La dignitat humana com a pressupost de la ciutadania’; i Mireia López i Lluís Benlloch, sociòlegs de La Dula Estudi, que explicaren l’experiència de la gestió comunitària en la prostitució a partir de l’exemple del barri valencià de Velluters.

L’acte inaugural comptà amb la presència del director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, José Miguel Soriano; la degana de la Facultat de Dret, María Elena Olmos; i la directora del seminari, Ana Marrades.

La pretensió de les jornades ‘Gènere i prostitució’ va estar conèixer la realitat del mercat sexual al Marroc i a Espanya, i les relacions establides entre l’estructura de gènere i la prostitució a ambdós països.

Programa complet del seminari

Data d'actualització: 18 de Novembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar