Estàs a: > > Projecte ┤Talent i capacitat a la Universitat┤

Projecte ┤Talent i capacitat a la Universitat┤

Projecte Talent i Capacitat a la Universitat

Projecte Talent i Capacitat a la Universitat

L’OPAL, de la Fundació General de la Universitat de València, juntament amb la col·laboració de la Fundació Adecco i Capazia, han posat en marxa el projecte Talent i capacitat a la Universitat, subvencionat per l’Obra Social La Caixa i destinat a estudiants i titulats universitaris amb discapacitat. En el BUO del mes de setembre entrevistem Raquel Muñoz, la tècnica adscrita a aquest projecte.

 

1.         En què consisteix el projecte Talent i capacitat a la Universitat?

L’OPAL, de la Fundació General de la Universitat de València, juntament amb la col·laboració de la Fundació Adecco i Capazia, han posat en marxa el projecte “Talent i capacitat a la Universitat” subvencionat per l’Obra Social “La Caixa” i destinat a estudiants i titulats universitaris amb discapacitat.

El principal objectiu del projecte és incrementar la incorporació al món laboral de les persones que participen en aquesta iniciativa i fomentar l’ocupació de qualitat. Es pretén afavorir l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu com a professionals d’alta qualificació amb ofertes concordes amb les seues competències i formació, i incidir d’aquesta manera en la millora de la seua qualitat de vida.

Per això, les persones participants realitzaran sessions d’orientació laboral i activitats de millora de la seua ocupabilitat, així com de formació en matèria de emprenedoria.

 

2.         En el marc del projecte, quines activitats es duen a terme en matèria d’inserció i intermediació laboral?

Es duen a terme itineraris d’assessorament laboral, accions formatives i sensibilització a les empreses a través de la gestió de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL. Aquestes activitats són les següents:

-           Diagnòstic, assessorament individual i orientació laboral, mitjançant entrevistes ocupacionals individuals, amb la finalitat de conèixer la situació actual del participant i identificar el seu objectiu professional.

-           Activitats formatives, promocionant l’autoocupació entre els candidats, facilitant-los assessorament legal en línia i un servei d’elaboració del pla d’empresa a través de la llançadora Capazia, especialitzada en el suport a empreses emergents liderades o coliderades per persones amb discapacitat.

-           Jornada de ‘Speed Networking’ de voluntariat professional, en la qual una desena d’empreses voluntàries realitzen entrevistes simultànies als i a les participants del projecte amb un doble objectiu: d’una banda, ajudar a la seua inserció laboral i, d’una altra, sensibilitzar les empreses en la integració de persones amb discapacitat, posant en valor el talent universitari del programa. Amb aquest mètode es desenvolupen habilitats per a l’augment de l’ocupabilitat, les persones participants són preparades i entrenades en la realització d’entrevistes de treball amb la finalitat d’afrontar amb més garanties futurs processos de selecció.

-           Prospecció empresarial per a donar a conèixer el projecte Talent i capacitat a la Universitat a les empreses, sensibilitzar en la contractació de les persones participants, assessorar, analitzar llocs de treball de posicions a cobrir i mediar laboralment amb aquestes.

 

3.         Què ha de fer un universitari o una universitària que vulga utilitzar aquest servei?

El projecte Talent i capacitat a la Universitat va començar al desembre de 2016 i finalitza al novembre de 2017. Les persones interessades en el projecte han de:

-           Registrar-se en la borsa de treball de l’OPAL, www.uv.es/bolsadetrabajo

-           Una vegada registrada, en l’apartat Informació per a l’Agència de Col·locació, marcar la casella corresponent a la discapacitat.

-           Sol·licitar cita prèvia d’orientació laboral telefonant al 96 162 59 01 i indicant que la cita és per al projecte Talent i capacitat a la Universitat, de l’Obra Social La Caixa.

 

4.         Quins avantatges tenen les empreses que acudeixen al projecte Talent i capacitat a la Universitat a l’hora de cercar candidats qualificats per als seus processos de selecció?

A les empreses interessades en el projecte Talent i capacitat a la Universitat els oferim el nostre servei d’intermediació laboral gratuït: publicació de les ofertes en la nostra pàgina web, cerca de potencials candidats, així com el filtre curricular de les persones inscrites.

Aquest servei facilita la selecció del millor professional per al lloc ofert. Es proporciona a les empreses perfils qualificats que poden aportar les seues capacitats i competències a l’empresa contractant, i fomentar així l’accés a l’ocupació en igualtat d’oportunitats.

D’altra banda, s’assessora les empreses sobre els incentius econòmics per a la contractació de persones amb discapacitat.

 

5.         Què ha de fer una empresa que vulga utilitzar aquest servei?

L’empresa que vulga participar en el projecte Talent i capacitat a la Universitat ha de posar-se en contacte amb:

 

Raquel Muñoz García

961 625 906

raquel.munoz@fundacions.uv.es

 

OPAL (Fundació General de la Universitat de València)

Amadeu de Savoia, 4

46010 València.

 

6.         Fins al moment, quin és el balanç que feu de la posada en marxa del projecte Talent i capacitat a la Universitat?

El balanç del projecte Talent i capacitat a la Universitat és molt positiu. Els objectius marcats en aquest projecte són l’atenció a 80 persones, estudiants o titulades universitàries, amb certificat de discapacitat igual o superior al 33% i la inserció laboral de 16 d’elles. Fins avui, s’han beneficiat del projecte 95 persones, de les quals 22 han estat inserides.

 

El nostre objectiu és la inserció del major nombre de persones possible; per tant, continuarem treballant en això, amb igual o major intensitat, gràcies als bons resultats obtinguts.

 

7.         Moltes gràcies. Alguna cosa més que vulgues afegir abans d’acabar aquesta entrevista?

Aprofite per a informar sobre la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD), servei que ofereix la Universitat de València (UV) i que naix amb la finalitat de vetlar pel principi d’igualtat d’oportunitats i la no discriminació.

 

Poden fer ús d’aquest servei els estudiants amb certificat de discapacitat, així com el Personal Docent i Investigador (PDI) i Personal d’Administració i Serveis (PAS) en contacte amb aquest col·lectiu.

 

Testimoniatge d’una usuària inserida

A continuació us traslladem el testimoniatge d’una usuària del programa graduada en Educació Social que ha començat a treballar en el sector de l’educació.

Com vas conèixer el projecte Talent i capacitat a la Universitat?

El vaig conèixer a través d’un company de classe que rebia informació de l’OPAL… Em va informar sobre el projecte i vaig decidir posar-me en contacte amb ells.

 

Què t’ha aportat formar part d’aquest projecte?

Informació sobre com hauria de millorar el currículum vitae perquè siga molt més amè i visible, a més de consells i recursos per a poder trobar ocupació.

 

Recomanaries el servei?

Sí, totalment. El servei proporciona ajuda i col·laboració perquè les persones que tenim alguna discapacitat puguem trobar una ocupació en una societat tan discriminatòria.

 

 

Com està sent la teua experiència laboral en la nova empresa en què treballes?

La meua experiència està sent molt enriquidora i amena. És una ocupació nova amb funcions diferents d’aquelles a què estic acostumada i és un repte satisfactori poder dur-lo a terme.

A més l’equip de treball, les companyes estan atentes perquè la meua inserció siga del tot satisfactòria.

 

Data d'actualització: 6 de Setembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar