Estàs a: > > La Universitat de València, la més activa d’Espanya en foment de l’ocupació per als seus titulats i titulades

La Universitat de València, la més activa d’Espanya en foment de l’ocupació per als seus titulats i titulades

Estudiants a la Universitat de València.

Estudiants a la Universitat de València.

La Universitat de València és la institució acadèmica més activa d’Espanya en l’ocupabilitat dels seus titulats i titulades, segons revela un estudi de l’IVIE (Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques) i la Fundació BBVA. A la Universitat de València la seguixen en el rànquing les politècniques de València i de Madrid.

L’informe mostra que aquestes universitats són les que aconsegueixen una millor puntuació en una desena d’àmbits d’actuació dirigits a que el seu alumnat aconseguisca un lloc de treball d’acord amb els seus estudis i capacitació. En concret, la Universitat de València aconseguix el primer lloc de la llista amb una puntuació de 82,2; la Politècnica de València un 78,8 i la Politècnica de Madrid un 76,8. Per darrere apareixen universitats com Deusto, la Pompeu Fabra o l’Autònoma de Barcelona.

En el cas de la Universitat de València, la gestió de les polítiques d’ocupabilitat de la institució acadèmica es canalitza a través del seu Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, inscrit en la Fundació General de la Universitat.

La monografia ‘Itineraris d’inserció laboral i factors determinants de l’ocupabilitat: formació universitària versus entorn’ analitza la contribució de les universitats a l’ocupabilitat, distingint els factors que poden controlar les pròpies institucions i els d’entorn econòmic i laboral de les mateixes.

La monografia inclou un estudi de les actuacions destinades a impulsar l’ocupabilitat de les persones titulades en 63 universitats espanyoles. L’anàlisi identifica un total de 1.425 actuacions o programes de promoció de l’ocupabilitat, la qual cosa suposa una mitjana de 23 activitats per universitat. La Universitat de València, la Politècnica de València, la Politècnica de Madrid i la Universitat de Deusto són les quatre institucions que es mostren més actives.

Les majors taxes d’ocupació, per damunt del 80%, corresponen a les branques de Ciències de la Salut i Enginyeries, dins de les quals algunes titulacions com ara Medicina i Enginyeria Electrònica freguen la plena ocupació (97,7% i 98%, respectivament). Les taxes d’ocupació més baixes es troben en Arts i Humanitats, una branca la mitjana de la qual se situa en el 64,3%, amb casos com el de Filologia Francesa, amb una taxa d’ocupació de només el 50,6%.

Per aquesta raó, les universitats que s’han especialitzat en titulacions que demanda més el mercat de treball obtenen millors resultats en la inserció dels seus titulats i titulades.

El treball, dirigit pel director d’investigació de l’IVIE, Francisco Pérez, ha sigut realitzat pels investigadors de l’Institut i catedràtics de la Universitat de València Joaquín Aldás, José María Peiró i Lorenzo Serrano, en col·laboració amb l’equip tècnic de l’IVIE format per Belén Miravalles, Ángel Soler i Irene Zaera.

Accés a l´estudi complet

Data d'actualització: 18 de Juny de 2018

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar