Estàs a: > > L’exposició ‘Creadors valencians pels Drets Humans’ obri les seues portes a Gandia

L’exposició ‘Creadors valencians pels Drets Humans’ obri les seues portes a Gandia

Inaugurada l´exposició ´Creadors valencians pels Drets Humans´

Inaugurada l´exposició ´Creadors valencians pels Drets Humans´

L’exposició ‘Creadors valencians pels drets humans. Setanta anys de la Declaració Universal dels Drets Humans’, comissariada pel dissenyador Boke Bazán, es pot visitar fins el 31 de juliol a la sala d’exposicions de la Universitat de València a Gandia. En l’acte inaugural van estar presents el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el director del Centre de Gandia, J.Emili Aura; representants de l’Ajuntament de la ciutat; i la presidenta d’Aministia Internacional, Xelo Vives.

L’horari de visites és de dilluns a divendres de 9 a 20 hores. Aquest acte va servir d’avantsala a la programació d’activitats obertes de la 36a Universitat d’Estiu de Gandia dedicada enguany als Drets Humans.

‘Creadors valencians pels Drets Humans’, que ha comptat amb la col·laboració d’Amnistia Internacional, reuneix 30 dissenyadors gràfics valencians de primera línia, 14 dones i 16 homes, entre els quals es troben noms com ara Mariscal, Lina Vila, Paco Roca, Sento Llobel, Rosa Deltoro, Nuria Riaza, Pablo Auladell, Mar Hernández (Malota), Cristina Durán, Iban Ramón o Dídac Ballester, entre uns altres.

En el seu conjunt, les obres gràfiques interpreten, cadascuna des del seu particular punt de vista, els principis de la dignitat humana recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels textos més visionaris de la història contemporània, alhora que llancen una mirada esperançadora i mobilitzadora de consciències. L’objectiu de l’exposició és aconseguir que la ciutadania prenga consciència de la importància de defendre els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, amenaçats quan han complit 70 anys, per polítiques regressives i per la retòrica de l’odi.

Aquesta exposició ha estat produïda pel Centre Cultural La Nau, on va ser inaugurada en novembre del 2018. Després de València, ha estat Gandia el lloc elegit per a iniciar la itinerància d’aquesta mostra.

Data d'actualització: 18 de Juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar