You're in: > > Prop de 6.000 persones assisteixen als concerts de ‘Serenates’

Prop de 6.000 persones assisteixen als concerts de ‘Serenates’

Orquestra de València en Serenates 2019.

Orquestra de València en Serenates 2019.

Un total de 5.962 persones han assistit al festival ‘Serenates’, organitzat per la Universitat de València juntament amb l’Institut Valencià de Cultura, entre el 24 de juny i el 7 de juliol, al Claustre del Centre Cultural La Nau i la Plaça del Patriarca. La mitjana d’assistència a cadascun dels 14 concerts ha sigut de 453 persones, i pràcticament la totalitat de nits l’aforament ha estat al complet.

En total, han participat 453 intèrprets amb una gran presència d’artistes joves (el 63%). Totes aquestes dades les ha comunicades, en una roda de premsa celebrada al Centre Cultural La Nau, el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño.

Des que va nàixer ‘Serenates’, fa ara 32 anys, el festival ha tingut un èxit rotund i cada vegada més col·laboracions. En aquesta edició, han participat en el festival l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música de València, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

La programació de 2019 ha sigut heterogènia. S’han estrenat produccions pròpies: l’espectacle ‘4’ a càrrec de l’Orquestra Filharmònica i el Grup de Dansa de la Universitat de València, i ‘African Passion by JS BACH’ amb la participació de l’Orfeó Universitari de València, concerts en els quals l’aforament del festival va estar al complet, com la nit de l’artista Paco Ibáñez, que va rememorar en ‘Serenates’ el concert històric a l’Olympia de París després de 50 anys.

En ‘Serenates’ han celebrat el seu aniversari formacions com ara el grup de percussió Amores i Spanish Brass, que en 2019 han complit 30 anys de trajectòria; i el pianista Antonio Galera ha presentat el seu primer CD, ‘Prélude’.

També hi ha hagut quatre actuacions dedicades a la música popular en col·laboració amb el festival Polirítmia de l’Institut Valencià de Cultura i la Gran Fira de Juliol de l’Ajuntament de València: el grup sard ‘A tenore’ de Neoneli, Eliseo Parra y Las piojas en costura, Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani, i Sis Veus, una formació integrada per Eva Dénia, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma.

En aquesta línia de sinergia i clusterització amb altres festivals de la ciutat, destaca la inclusió d’una de les actuacions del 23 Festival de Jazz de València del Palau de la Música amb l’Orquestra de València i el concert oferit pel Cor de la Generalitat Valenciana.

Per la seua banda, en la tasca de recuperació d’obres del nostre ric patrimoni musical va destacar l’actuació de Capella de Ministrers dedicada al 500 aniversari de la defunció de Lucrècia Borja.

La participació d’artistes joves ha sigut una altra de les principals singularitats d’aquest festival. Enguany, a més de les formacions universitàries, destaca l’aposta de ‘Serenates’ per la inclusió de la diversitat funcional, amb la Coral Allegro ONCE València.

Last update: 10 de July of 2019

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar