Estàs a: > > Arranca la 36a Universitat d’Estiu de Gandia

Arranca la 36a Universitat d’Estiu de Gandia

Presentació de les activitats obertes de la 36UEG.

Presentació de les activitats obertes de la 36UEG.

‘Drets arreu del món’ és el lema de l’edició 2019 de la Universitat d’Estiu de Gandia i el passat 15 de juliol se celebrà l’acte inaugural on participà la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, així com altres autoritats acadèmiques i polítiques. La conferència inaugural va ser impartida per Margarita Soler, presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i portava per títol ‘Democràcia i drets en un món global’.

La programació completa d’activitats obertes va ser presentada la passada setmana pel director del Centre de Gandia de la Universitat de València, J.Emili Aura, i els regidors de l’Ajuntament de Gandia, Nahuel Gonzàlez, de l’Àrea de Cultura, i Carmen Fuster, de l’Àrea d’Educació.

La programació d’activitats obertes a la ciutadania continuarà dimarts 16 amb una taula redona en la què es debatrà sobre l’educació pública i privada, mentre que dimecres 17 es parlarà sobre l’organització territorial a Espanya. En aquesta última taula redona, organitzada conjuntament amb la Càtedra Alfons Cucó, hi participaran la sociòloga Carolina Bescansa, el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo i el periodista Salva Enguix. Dijous, el president de Greenpeace Espanya, José David Sandoval, parlarà sobre els drets del planeta. Les activitats vespertines es tancaran divendres 19 amb una taula redona sobre periodisme i corrupció política. Taula, aquesta última, moderada per la directora de ‘Levante-EMV’, Lydia del Canto, i en la que participaran el periodista Francesc Arabí i el president de l’Agència Antifrau, Joan Llinares. Com sempre, totes les conferències seran a les 20 hores a la Casa de la Marquesa.

També dimarts continuaran les activitats nocturnes. Dimarts 16, es projectarà el documental ‘Gurumbé: canciones de tu memoria negra’, una projecció que estarà acompanyada d’un col·loqui amb el director de la cinta, Miguel Ángel Rosales. Dimecres 17, arriba a la UEG el nou espectacle de Pep Gimeno ‘Botifarra’, acompanyat pel músic marroquí Ahmed Touzani, que presentaran el seu nou treball conjunt, ‘De banda a banda del Mediterrani’. Dijous 18, les nits al jardí reben l’espectacle ‘París Any 1940’. A més, divendres 19, el duet format per Júlia i Clara Andrés presentarà a Gandia el seu nou treball, ‘L’eix radical’. Totes les actuacions començaran a les 22:30 hores i seran gratuïtes.

Quant a la programació de cursos, aquests s’iniciaran dilluns 15 de matí i ja compten amb una matrícula de més de 350 persones. A més, s’espera la participació de vora 100 professors. L’oferta de cursos, 11 en total, planteja l’anàlisi al voltant dels drets: els drets del planeta, dels xiquets, els drets lingüístics o els drets humans. A més, continua la iniciativa encetada l’any passat juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, es reedita ‘L’estiu de les dones’ amb cursos i tallers al voltant del feminisme. L’oferta es completa amb cursos de temàtica variada dedicats a Àfrica, el còmic o l’educació. Pel que respecta als tallers, aquesta edició presenta una oferta de set tallers amb temàtica molt variada. Així, hi ha tallers dedicats a l’alimentació, a la gestió d’emocions, els drets LGTBI o la nova Llei de Protecció de Dades. A més, se celebraran noves edicions d’altres tallers que en anteriors ocasions han resultat molt reeixits, com el taller dedicat a la crítica de pel·lícules i sèries de televisió i el dedicat al jazz.

La inscripció està oberta i es pot formalitzar a través de la web de l’edició.

Visibilitat a les dones artistes al llarg de la història
Existeixen infinitat d’exemples a la història d’art en Occident on les dones aconseguiren eixir-se de la norma i exercir un paper distint al que la societat els havia imposat. Existiren dones que destacaren a la pintura, l’escultura, l’arquitectura i l’art però que han estat silenciades als llibres d’història. Sobre aquest plantejament gira el curs ´Oblidades i silenciades. Dones artistes a l’Espanya Contemporània´ que ha començat hui a la Universitat d’Estiu de Gandia i que està coordinat pel catedràtic d’Història de l’Art, Rafa Gil, i per la professora Ester Alba.

És un curs que es presenta com a una oportunitat per a qüestionar el relat hegemònic de la història de l’art i substituir-lo per un altre més acord a la realitat on les dones tinguen el lloc que es mereixen per la seua tasca.

Data d'actualització: 16 de Juliol de 2019

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar