Estàs a: > > Entrevista a Carles Obiol, responsable de recursos humans per a Espanya de l’empresa UTEACH

Entrevista a Carles Obiol, responsable de recursos humans per a Espanya de l’empresa UTEACH

UTEACH

UTEACH

Carles, explica’ns quines activitats duu a terme UTEACH

Uteach és una empresa britànica fundada el 2003 que es dedica al reclutament, formació i inserció laboral de professionals de la docència procedents de fora del Regne Unit, per a treballar en centres educatius d’educació primària i secundària situats a Anglaterra.

Uteach disposa, a part de la seua estructura al Regne Unit, amb oficines a Glasgow i Londres, d’una estructura estable a Dublín (Irlanda), Toronto (Canadà) i des del gener d’enguany a València.

La falta de professorat que hi ha actualment a Anglaterra, a causa, principalment, de l’existència d’altres alternatives professionals que ofereix el mercat laboral britànic i de l’augment de població en l’àrea metropolitana de Londres, ha provocat una important escassetat de professorat, sobretot en educació secundària i en especialitats com matemàtiques, ciències o informàtica.

Pal·liar aquesta escassetat mitjançant la inserció laboral de professors procedents de fora del RU, en aquest cas des d’Espanya, és la missió i objectiu d’Uteach com a organització.

En el cas concret d’Espanya, Uteach, des que va començar el seu projecte de desenvolupament ací al maig de 2015, ha contractat al voltant de 60 professors espanyols de diferents especialitats que treballen en centres educatius anglesos. Aquests resultats satisfactoris han decidit l’empresa a implementar recursos a Espanya per continuar desenvolupant el projecte, i a considerar el nostre país com una de les principals fonts de reclutament de professorat.

Així mateix, com a part del pla de desenvolupament a Espanya, volem implantar un programa de tornada per als professors que així ho desitgen. La idea és establir una xarxa de col·laboració amb el sector docent privat, concertat i col·legis britànics a Espanya per a facilitar un camí de tornada als professors que hagen treballat amb Uteach un parell d’anys. Al nostre parer, en un moment que la implantació del bilingüisme en l’educació a Espanya és una realitat, el fet que un professor espanyol acredite experiència professional al Regne Unit, que haja perfeccionat de manera extraordinària el seu nivell d’anglès i haja tingut l’oportunitat de conèixer i treballar sota un altre sistema educatiu, situarà aquest professor en una situació avantatjosa a l’hora de poder optar a un treball en el seu retorn a Espanya.

 

 

-I quins serveis oferiu als estudiants i/o titulats universitaris?

En primer lloc, la qual cosa vull destacar, perquè es tracta d’una qüestió molt rellevant,  Uteach ofereix la contractació als candidats: els contractes laborals que signen els professors els signen amb Uteach i no amb cap empresa paraigua intermediària, la qual cosa ofereix als candidats una garantia jurídica i l’accés als serveis que ofereix Uteach en el seu itinerari d’inserció.

Els serveis que ofereix Uteach en aquest compromís d’acompanyament que adquireix amb els candidats des que encara són a Espanya i fins a, inclús, el moment posterior a la inserció, és molt complet i jo diria, totalment necessari, perquè un candidat espanyol puga superar les barreres que suposa impartir classes sota un sistema educatiu diferent, en un idioma diferent, amb elements culturals diferents amb els quals es trobarà una vegada s’haja traslladat a viure i a treballar al Regne Unit.

Uteach disposa en la seua plantilla d’un equip educatiu integrat per professionals docents i té un programa de formació, The Uteach Training Programme, gratuït per als candidats, el qual pretén familiaritzar els candidats amb el sistema educatiu al Regne Unit i dotar-los de les eines necessàries per a superar amb èxit el repte que suposa exercir la docència en un país diferent del propi.

El programa es divideix clarament en tres fases, amb formació a distància mentre els candidats encara són a Espanya com a fase inicial. Una segona fase una vegada s’ha confirmat la contractació, amb l’assistència a una formació intensiva de 5 dies a la Universitat de Roehampton l’última setmana d’agost, abans de la incorporació al lloc de treball i, finalment, cada professor té accés a l’equip de mentors d’Uteach especialistes en la seua mateixa assignatura al llarg de la durada del contracte.  

Uteach també proporciona assistència en aspectes com la cerca d’allotjament, tramitació del QTS (Qualified Teacher Status), National Insurance Number, etc.

 

 

-Quins passos ha de seguir una persona que vulga optar a un dels llocs que oferiu de professor/a al Regne Unit?

Principalment per a iniciar el procés de selecció, es requereix una versió en anglès del CV i una cover letter també en anglès. Les nostres ofertes són visibles a través de diversos canals tals com, pàgina web dels serveis públics d’ocupació (Xarxa EURES), dels serveis d’orientació d’ocupació d’universitats, xarxes socials i, per descomptat, en la pàgina web de l’empresa http://www.uteachrecruitment.co.uk/ .

Hi ha també un correu electrònic generalista per a optar a les ofertes applications@uteachrecruitment.com

 

-Quins són els requisits mínims que ha de complir un/a candidat/a per a incorporar-se a la vostra empresa com a docent?

Per al cas de professorat de secundària, es requereix la titulació universitària més el màster de Formació del Professorat o l’antic CAP. El perfil més demandat i que Uteach cerca activament a Espanya és el de professor de matemàtiques, física, química, biologia i informàtica. Respecte al nivell d’anglès, encara que no se sol·licita cap tipus de certificat, es requereix i s’avalua en el procés de selecció que un candidat acredite un nivell de competència en llengua anglesa com a mínim d’un B2 molt consolidat, i és ideal un nivell C1 o C2 d’anglès.

En el cas d’educació primària, cal la titulació universitària habilitant i un nivell de competència en llengua anglesa C1 o C2.

 

-Quins altres aspectes, a més de l’anglès, valoreu en el departament de recursos humans, de cara a la selecció de candidats/es?

Actualment, en l’àmbit de la selecció de personal, sense perjudici del nivell formatiu, es parla de competències, de qualitats que ha de posseir un candidat per a exercir amb èxit la seua labor professional.

Per al cas que ens ocupa, competències com ara resistència al canvi, adaptabilitat o receptivitat dels consells que es reben, entre altres, són competències fonamentals per a desenvolupar la labor docent a Anglaterra, a causa de tots els canvis que un professor s’hi trobarà.

 

 

 

-El desplaçament del candidat/a  al col·legi o institut al Regne Unit per a l’última entrevista, suposa algun cost per a ell/ella?

Hi ha ajudes que proporciona la Comissió Europea i que gestionen a Espanya els serveis públics d’ocupació a través de la xarxa EURES. Aquestes ajudes es denominen “El teu primer treball EURES” i cobreixen entre altres, costos de desplaçament per a atendre entrevistes de treball al Regne Unit (300 €) o per trasllat definitiu al Regne Unit, una vegada confirmada una contractació superior a 6 mesos (1000 €).

 

-Què oferiu al candidat/a una vegada s’hi incorpora? Hi ha un compromís mínim de permanència al centre educatiu?

Uteach ofereix contractes d’un any amb opció a un segon any i, en no pocs casos, a causa de la necessitat de personal docent, és el propi centre educatiu qui ofereix directament la contractació al professor.

No hi ha cap penalització per l’incompliment de la durada de contracte, solament s’estableix un termini de preavís de 7 dies.

Atès els recursos i mitjans que Uteach implementa amb cada candidat i, atès l’esforç que suposa per a un candidat haver pres la decisió de començar la seua marxa professional a Anglaterra, l’expectativa és que es complisca el període pactat, perquè això implica que ambdues parts han desenvolupat la seua comesa de forma satisfactòria.

 


-Feu jornades informatives o de portes obertes a la Universitat de València?

La Universitat de València va ser la primera universitat amb la qual jo vaig contactar quan encara em treballava a l’oficina d’Uteach a Glasgow. Des d’aquell moment ja s’han dut a terme dues presentacions davant estudiants del màster d’Educació Secundària, l’última el passat 12 de maig a l’Antiga Escola de Magisteri; a la fi de febrer es va dur a terme un taller de preparació d’entrevistes dirigit per Thomas McLaughlin, membre de l’equip educatiu d’Uteach a la seu de l’OPAL, i al novembre de 2015 Uteach va participar en el Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València.

 

 

-Quins avantatges tenen o heu detectat en general entre els/les candidats/es espanyols/oles davant dels/de les candidats/es natius/ves procedents de països de parla anglesa, com ara Canadà o Austràlia, entre altres?

L’handicap és el nivell d’anglès, encara que és un aspecte que va millorant considerablement a Espanya. Respecte al nivell formatiu, en general el dels candidats espanyols és superior i l’entusiasme per consolidar una carrera professional i acreditar experiència internacional també és un aspecte destacable entre els candidats espanyols.

 

-I ja finalment, en quina mesura ha contribuït OPAL a la incorporació de professors al RU a través d’UTEACH?

Des de la primera vegada que vaig contactar amb el personal d’OPAL al maig de 2015, la seua predisposició i implicació perquè la comunitat universitària tinguera coneixement del projecte d’Uteach i les possibilitats d’inserció laboral en l’àmbit docent a Regne Unit ha estat total. Des d’OPAL se’ns ha facilitat el trànsit per a arribar a les persones pertinents en l’estructura de la Universitat, s’han publicat les nostres ofertes d’ocupació, se’ns han facilitat les seues instal·lacions i en definitiva, Uteach ha trobat en OPAL una col·laboració imprescindible per al desenvolupament de la nostra activitat. De fet, 4 ex estudiants de la Universitat de València es troben actualment treballant a Anglaterra a través d’Uteach.

En resum, el fet d’apostar per treballar fora d’Espanya, encara que siga de forma temporal, pot suposar un creixement personal i professional realment important que millorarà les opcions d’ocupabilitat de qualsevol persona, en qualsevol lloc fins i tot a Espanya, malgrat la situació complicada del mercat laboral. En aquest cas puc testimoniar la meua pròpia experiència personal.

Gràcies per la teua col·laboració

Data d'actualització: 20 de Setembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar