Aprender a comunicarnos de forma eficaz: la clave del éxito

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració30 hores
Dies 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 novembre i 1, 13, 15 desembre 2011
Horari16 a 19 hores
Data d'inici08/11/2011
Data fi15/12/2011
Inici inscripció 25/07/2011
Fi inscripció 07/11/2011
LlocAula G.7 Aulari II (c/ Guardia Civil, 23) Campus Blasco Ibañez
Total places35
Numero mínim d´alumnes25
Descripció
Aquesta assignatura és eminentment pràctica tot i que està bé sustentada en els models teòrics pertinents. Es durà a terme l´entrenament de les diferents habilitats a través de role-playing, treballs en equip, anàlisi de casos i altres mitjans dinàmics i pràctics que afavoreixin l´entrenament i la posada en acció dels coneixements.
Impartit per
  • Nika Vázquez Seguí
Taxes de matrícula
  • 75 € - Membres de la Universitat de València ( Alumnes, PDI, PAS, Amics Antics Alumnes)
  • 105 € - Públic General
Objectius
En la línia de l´educació social i emocional, l´assignatura pretén proporcionar informació i mitjans per al coneixement de la comunicació, així com els diferents canals que hi ha, i la importància que té el com ens comuniquem en les relacions amb els altres.
OBJECTIUS ESPECÍFICS:
- Explorar les diferents formes d´expressió.
- Valorar la utilitat que té en la nostra vida.
- Analitzar com ens comuniquem.
- Entendre les teories de la comunicació.
- Relacionar les emocions, pensaments i desitjos amb la comunicació.
- Estudiar les formes d´expressió més efectives.
- Entrenar en estratègies de comunicació en diferents àmbits.
Programa
PROGRAMA:
1. Introducció: Ens comuniquem?
2. Què comuniquem?
3. Com ens comuniquem?
4. Tipus de comunicació 1.
5. Tipus de comunicació 2.
6. Tipus de comunicació 3.
7. Habilitats socials 1.
8. Habilitats socials 2.
9. Habilitats socials 3.
10. Resum i avaluació.
Justificació
Podem pensar en la comunicació com un intercanvi de sentiments, opinions, o qualsevol altre tipus d´informació mitjançant parla, escriptura o un altre tipus de senyals. Encara que, en general, vam comunicar a través de la paraula o el llenguatge, també ens podem comunicar per representació visual, gestos o imitacions.

Com que som éssers socials que vivim i ens desenvolupem en grups, les relacions socials suposen una part important de la nostra vida. No es concep la vida sense comunicar-nos amb l´altre, i fins i tot estant sols solem pensar en gent. Per aquest mitjà aprenem a conèixer persones, compartir experiències, idees, sentiments i creences. La comunicació anima i sosté la vida. De fet, la comunicació és el procés social humà més important. És l´eina que fa possible les societats. No es concep societat on la comunicació no es doni, sigui de la forma oral, escrita, o no verbal.

No obstant això, no sempre trobem la manera idoni de expressar-nos, de transmetre el que volem o, com succeeix amb la comunicació no verbal, trobar la coherència entre el que transmetem inconscientment i el que expressem verbalment.

En la mesura que sapiguem com ens comuniquem amb els altres, podrem valorar si és la manera en què ho volem fer, i si no és així, aprendre nous mètodes de comunicació, més efectius i acords amb les nostres intencions i objectius