ESTRATÈGIES QUÍMIQUES PER AL PROGRÉS DE LA CUINA

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració10 hores
Dies Dimecres 23 i Dijous 24 de juliol
Horari
Data d'inici23/07/2014
Data fi24/07/2014
Inici inscripció 15/05/2014
Fi inscripció 23/07/2014
LlocC/ Tossal, 8 - Gandia
Total places52
Numero mínim d´alumnes20
Descripció
Taller teoricopràctic sobre tècniques de laboratori (liofilització, l’extracció amb microones, l’ús d’ultrasons, la centrifugació, la rotavaporització al buit, etc.) i el seu ús en l’elaboració de receptes noves que estimulen aromes i sabors de la cuina. Evidenciar sinergies entre química i alimentació per crear noves oportunitats de negoci als restauradors aplicant amb seguretat i responsabilitat tècniques del laboratori en el terreny de la restauració. El desenvolupament del curs, més enllà d’una successió de ponències, pretén adoptar un format de taller participatiu, de manera que, a partir de les idees plantejades pels professors i dels assajos que es facen a classe, es puguen avaluar propostes realitzades pels estudiants participants i dur a terme experiments addicionals, en especial sobre allò que fa a l’ús de microones i ultrasons en cuina. COL•LABORA FACULTAT DE QUÍMICA
Impartit per
  • Miguel de la Guardia Cirugeda
Taxes de matrícula
  • 20 € - Estudiant UV
  • 20 € - Amics Antics Alumnes de la Universitat de València
  • 20 € - Públic General
  • 20 € - Estudiants d'Altres Universitats
  • 20 € - Alumnes Universitat dels majors
Requisits
La matrícula es farà a través de la pàgina web de la Universitat de València:
www.uegandia.es i/o www.fundacio.es/cursos
Objectius
Per a activitats realitzades entre l´1 de juny i el 30 de novembre de 2014. Les activitats s’han d’haver realitzat en el moment de formalitzar la sol•licitud de les borses de viatge.

Les bases reguladors per a la convocatòria 2014 la podeu trobar en:

http://www.uv.es/uvweb/estudiantes_UV/ca/beques-ajudes-grau/universitat-valencia/borses-viatge-1285852909363.html
Programa
Dimecres 23 de juliol
MATÍ:
De 9:30 a 12:00 hores
“Les eines de la cuina moderna. La liofilització d’aliments”
Miguel de la Guardia Cirugeda. C. U. de Química Analítica. Universitat de València
De 12:00 a 14:30 hores
“La cuina de laboratori. Rotaevaporació i centrifugació en cuina”
Salvador Garrigues Mateo. C. U. de Química Analítica. Universitat de València

Dijous 24 de juliol
MATÍ:
De 9:30 a 12:00 hores
“Les microones en l’extracció d’essències i aromes”
Miguel de la Guardia Cirugeda. C. U. de Química Analítica. Universitat de València
De 12:00 a 14:30 hores
“Els ultrasons en la cuina moderna”
Salvador Garrigues Mateo. C. U. de Química Analítica. Universitat de València