“ FA 70 ANYS: LA MEMÒRIA DE LA GUERRA CIVIL AL PAÍS VALENCIÀ” Seminari del Departament D'Història Contemporània per a la Càtedra Alfons Cucó

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració20 hores
Dies 14,15 i 16 de diciembre
Horari
Data d'inici14/12/2006
Data fi16/12/2006
Inici inscripció 12/09/2006
Fi inscripció 04/12/2006
LlocPalau Ducal
Total places75
Numero mínim d´alumnes30
Descripció
SEMINARI DEL DEPARTAMENT D´HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA PER A LA CÀTEDRA ALFONS CUCÓ DE REFLEXIÓ POLÍTICA EUROPEA
Impartit per
  • Javier Navarro Navarro
  • Albert Girona Albuixech
Taxes de matrícula
Objectius
Encontre científic destinat a la reflexió la contesa. La pretensió de centrar-lo exclusivament en País València es justifica per si mateix. Aquest any i el pròxim hi hauran nombrosos congressos dedicats a fer-ne una reflexió general sobre la contesa, mentre el nostre interés és més concret i, àdhuc, més fèrtil: reunir als historiadors valencians que han fet recerca sobre el període i els seus problemes per fer-ne un estat de la qüestió, debatre entorn allò aconseguit i reflexionar sobre nous itineraris de recerca, documentació, com encarar estudis locals, etc.. L´encontre, a més, està pensat per estudiants universitaris i joves investigadors interessats en encarar una investigació sobre el període. La inclusió d´una sessió sobre la guerra a la Safor està prevista per a concitar l´interés d´altre tipus d´assistents i, també, per la convicció que la Càtedra hi hauria d´incloure temes que s´acosten a Gandia i la comarca. Finalment, hem cregut convenient incloure unes conferències per abordar la memòria històrica de la contesa i plantejar el debat sobre els revisionismes.
Programa
www.fundacio.es/cursos/programas/fa70.pdf
Justificació
Per a molts ciutadans el 2006, data del 75 aniversari de la proclamació de la Segona República i del 70 de la sublevació militar contra aquest règim democràtic, s´ha convertit en l´any de la memòria històrica per raons òbvies. D´un costat, perquè després dels anys d´oblit de la Transició hom considera necessari culminar les successives iniciatives de justícia i reparació de la memòria republicana, desplegades per la societat civil al llarg dels darrers 15 anys, amb l´organització d´actes de recuperació simbòlica dels valors democràtics de la República i de la memòria de les persones que la defensaren. I, d´altre, perquè cal aprofitar els aniversaris per bastir un relat democràtic compartit – i no fracturat per l´amnèsia -, en el que tinguen cabuda totes les memòries de la contesa – la dels vencedors, però també la dels vençuts – i no un imaginari col•lectiu esmitjat.