LA SALUT DE LES DONES: DIMENSIONS I OBSTACLES

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració20 hores
Dies Del 16 al 20 de juliol
HorariDe 12:00 a 14:00 h
Data d'inici16/07/2007
Data fi20/07/2007
Inici inscripció 24/05/2007
Fi inscripció 19/07/2007
LlocCasa de Cultura “Marqués González de Quirós
Total places100
Numero mínim d´alumnes10
Descripció
LA SALUT DE LES DONES: DIMENSIONS I OBSTACLES
Impartit per
  • Salud Maestre
  • Mª José Alemany
Taxes de matrícula
Objectius
En la Declaració de Madrid, elaborada pel Panel Europeu sobre la Transversalització de Gènere l’any 2001, es busca el reconeixement per part de les administracions sanitàries de les diferències biològiques i de rols entre homes i dones i la necessitat de realitzar canvis en la cultura organitzativa dels serveis sanitaris.
Encara que la població femenina no forma un tot homogeni i amb les mateixes necessitats, sabem que determinats factors, com la situació econòmica, la cultura i la desigualtat en els rols socials assignats per la nostra societat a homes i dones, afecten de manera diferent a uns i a altres pel que fa a l’estat de salut.
És una realitat constatable el fet que les dones participen en l’educació superior en un percentatge semblant al dels homes, així com la seua incorporació al mercat laboral. No obstant això, aquests avanços inqüestionables no ha portat associada una distribució més equitativa de les tasques domèstiques, de les responsabilitats en l’atenció dels fills i dels familiars malalts. Així mateix, persisteixen desigualtats en la vivència de la sexualitat entre homes i dones perquè es manté un model predominantment masculí, heterosexual i genital, on en alguns sectors encara es vincula la sexualitat amb la reproducció. La infravaloració del rol tradicional assignat a les dones ha estat una de les causes de la violència exercida cap a les dones per part de les seues parelles o exparelles, malgrat la publicació pel desembre de 2004 de la Llei integral contra la violència de gènere.
Programa
16 de juliol
“La medicalització del cos de les dones”
Salud Maestre i Mª José Alemany. Professores de E.U. d’Infermeria de la Universitat de València i de la E.U. d’Infermeria La Fe.
17 de juliol
“Sexualitats de les dones”
Vicent Bataller. Director de l’Institut Valencià de Sexología i Psicoteràpia Analítica (IVSPA)
18 de juliol
“La salut des de l´altra vorera: les dones saharauis”
Marian Abdalah Bujana. Mèdica Centre geriàtric
19 de juliol
“La reproducció com a element de desigualtat”
Francisco Donat. Professor E.U. d’Infermeria. Universitat de València.
20 de juliol
“Polítiques sanitaries de igualdad”
Concepción Colomer. Directora de l'Observatori de Salut de la Dona de Madrid.