TALLER DE TEATRE PERMANENT NIVELL 1º.

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració120 hores
Dies Dilluns
Horari16 a 20 hores
Data d'inici07/11/2016
Data fi30/05/2017
Inici inscripció 05/10/2016
Fi inscripció 11/11/2016
LlocAntigua Escuela de Magisteri c/Alcalde Reig nº 8
Total places16
Numero mínim d´alumnes10
Descripció
Preu del Taller 320€. Es podrà pagar fraccionat en dos pagaments de 160 €. MIRAR CONDICIONS GENERALS. Sessions pràctiques de teatre en valencià.
Impartit per
  • Josep Vicent Valero
Taxes de matrícula
  • 320 € - Estudiant UV
  • 320 € - Públic General
  • 320 € - Pagament fraccionat
Requisits
Podran participar-hi totes i tots els estudiants de la Universitat de València i públic en general, amb un màxim de 15 alumnes. No cal experiència en estudis teatrals. Imprescindible enviar carta de motivació, foto i curriculum a: pep.sanchis@uv.es
Objectius
• Adquirir les tècniques bàsiques per a la interpretació actoral.
• Afavorir el coneixement de tots els elements (teòrics i pràctics) necessaris per a la creació d´un espectacle de creació col•lectiva partint de la creació o adaptació d´un text dramàtic.
• Fomentar la creativitat teatral i la responsabilitat de treballar en grup per a la creació de l’espectacle.
• Treballar en valencià i introduir-se a l´anàlisi de textos dramàtics en llengua catalana.
Programa
1. EL JOC DE LA INTERPRETACIÓ
A) Entrenament dramàtic: 1) Tensió i Relaxació. 2) Treballs sobre objectes. 3) Treball sobre la pausa, el silenci i la no acció. 4) El ritme dramàtic, la paraula. 5) La improvisació.
B) Construcció d’un personatge: 1) Composició física: interna i externa. 2) Respiració, so, timbre. 3) Ritme i contraritme, intern i extern. 4) Relació amb els altres. 5) Línia de pensament i impulsos del personatge.
C) Treball d´investigació de l´actor amb el text 1) Lectura i anàlisi del text. 2) Text i subtext. 3) Esquema bàsic d´anàlisi de l´escena: Context – Situació – Atmòsfera- Objectius – Acció – Conflictes – Raó oculta o oberta – Temps.
D) Treball sobre escenes 1) Composició psicofísica del personatge. 2) Partitures d´accions. 3) Acció-Reacció. 4) El llenguatge teatral no-verbal. 5) Com afecta l´exterior.
2. TALLER MONOGRÀFIC D’INTRODUCCIÓ A LA CREACIÓ DRAMATÚRGICA. Al llarg del curs s’establiran sessions de creació dramatúrgica que se desenvoluparan amb l’objectiu de crear els textos finals per a la mostra.
3. MOSTRA FINAL OBERTA AL PÚBLIC. en la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Justificació
l´ASSISTÈNCIA A LES SESSIONS DE TREBALL ÉS OBLIGATÒRIA