Curs Hivern 3:Rioja enfront de Bordeus: Enllaços i Diferències

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració10 hores
Dies
HorariDilluns, dimecres i dijous de 16:00 a 19:15 hores
Data d'inici13/02/2017
Data fi17/02/2017
Inici inscripció 09/01/2017
Fi inscripció 12/02/2017
LlocCentre Internacional de gandia
Total places25
Numero mínim d´alumnes11
Descripció
Adquirir els coneixements, habilitats i destreses en la identificació de les varietats emprades en l´elaboració dels vins de la DOQ Rioja i AOC- (Appellation d´Origine Contrôlée) Bordeaux. En acabar el Curs l´alumnat serà capaç d´apreciar i determinar que vins són elaborats seguint mètode de Maceració Carbònica.
Impartit per
  • Graciela Pena
Taxes de matrícula
  • 35 € - Públic General
  • 35 € - Alumnes Universitat dels majors
Programa
1. "Història de dues zones vitícoles emblemàtiques
* Vincles històrics entre Rioja i Bordeus. fil•loxera
* Rioja: zona tradicionalment elaborador de vins de Maceració Carbònica
* Famílies i vincles
2. Denominació d´Origen Ca. Rioja
* Geografia Rioja: paisatge de vinyes
* Varietats emprades en l´elaboració dels vins de Rioja
* Rioja i la indústria tonelera
3. Denominació d´Origen (AOC) Bordeus
* Zones de cultiu. Els rius com a empremta d´identitat
* Classificació i ordenació dels vins en la legislació francesa
* Varietats emprades en l´elaboració del vi a l´AOC Bordeaux
4. Semblances i diferències
* Monovarietals vs Coupage
* Envelliment en la DOQ Rioja i en l´AOC Bordeaux
* Lectura de les etiquetes en els vins espanyols i francesos