Pintura tradicional xinesa

Inscripció terminada
Informació del curs
Duració10 hores
Dies Dimarts i dijous
HorariDe 17:00 a 19:30 hrs.
Data d'inici17/06/2008
Data fi26/06/2008
Inici inscripció 09/06/2008
Fi inscripció 18/06/2008
LlocFacultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Aula S-01)
Total places20
Numero mínim d´alumnes10
Descripció
Apropar el coneixement de la pintura tradicional xinesa, conjugant adequadament la comprensió teòrica amb la vivència pràctica de una de les tècniques pictòriques més rellevants i característiques d'Extrem Orient. La aplicació dels continguts tindrà lloc des del primer moment mitjançant la pràctica individualitzada amb els materials proposat i dins del marc teòric que precedeix cada classe. Les explicacions teòriques aniran acompanyades amb la projecció de diapositives d'imatges representatives de cada qüestió a treballar i les explicacions pràctiques es recolzaran amb models orientatius per a cada estil específic.
Impartit per
Taxes de matrícula
Requisits
No es necessiten coneixements previs del tema. Materials necessaris: tinta xinesa, 70 fulles paper canson de 20x30 cm, 150 fulles paper continuo 25x35 cm.
Objectius
Característiques generals de la pintura tradicional xinesa, ús de la tinta i els pinzells, estil Kung-pi i Shie-i, els principis del Hsieh Ho, importància del traç i dels espais buits, pintura de paisatge, relació del Taoisme amb els sistemes compositius i influència del Confucianisme i del Budisme en la pintura tradicional xinesa.
Programa
La aplicació dels continguts tindrà lloc des del primer moment mitjançant la pràctica individualitzada amb els materials proposat i dins del marc teòric que precedeix cada classe. Les explicacions teòriques aniran acompanyades amb la projecció de diapositives d'imatges representatives de cada qüestió a treballar i les explicacions pràctiques es recolzaran amb models orientatius per a cada estil específic.