Estàs a: > > El Centre Cultural la Nau exposa mig miler de fotografies de la Col·lecció Díaz Prósper

El Centre Cultural la Nau exposa mig miler de fotografies de la Col·lecció Díaz Prósper

diaz posper

diaz posper

Gran part de les imatges són inèdites i retraten aspectes poc coneguts de la València del segle XIX

El Centre Cultural la Nau, de la Universitat de València, presenta l'exposició Col·lecció Díaz Prósper: patrimoni i memòria. Fotografies 1839-1900. Aquesta mostra, que ocupa fins el pròxim 26 de juny les sales Tesaurus i Martínez Guerricabeitia de l'edifici històric de la Universitat, és l'exposició fotogràfica més important que s'ha realitzat fins a la data sobre aspectes de la València del segle XIX.

La col·lecció Díaz Prósper és una de les col·leccions fotogràfiques privades més rellevants d'Espanya, ja que està composta per més de tretze mil fotografies del segle XIX fins als anys 60 del segle passat. Sens dubte, aquesta col·lecció és un tresor fotogràfic.

De les cinc-centes cinquanta peces (totes originals) de l'exposició que es presenta al Centre Cultural la Nau, n'hi ha moltes que no s'han exposat mai en públic i a més donen testimoni visual d'una València poc coneguda, ja que documenten aspectes del període 1845-1900. A això, cal afegir-hi el fet que alguns dels monuments retratats han desaparegut. La mostra, comissariada per l'acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, José Ramón Cancer Matinero, ens aproxima a les condicions i al context de les primeres fotografies que es van fer a València, tot basant-se en una acurada selecció de l'àmplia Col·lecció Fotogràfica Díaz Prósper.

En la major part són fotografies que s'han obtingut a la Comunitat Valenciana, signades per autors destacats com ara Pascual Pérez y Rodríguez, Pedro Ducloux, Juan José Barrera, Franck, Ángel, Disdéri, Fárvaro Hermanos, E. Gateau, E. Jouliá, Esplugas, J. David, J. Laurent, Levy, Ludovisi i senyora, Geniscans, Antonio García, J. rey, V. Pla, Ch. Clifford, etc.

A més, s'hi mostren per primera vegada unes fotografies de Pascual Pérez y Rodríguez que s'han incorporat recentment a la col·lecció procedents d'una subhasta que va tenir lloc a Barcelona. Aquestes imatges estan consiades com un bé excepcional per l'antiguitat (dècada de 1850), el bon estat de conservació i per ser encara inèdites la majoria d'elles.

 


Data d'actualització: 14 de Març de 2011
Publicat en: Exposicions

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar