Estàs a: > > Un seminari analitza les bones pràctiques en patrimoni i desenvolupament als països del Sud

Un seminari analitza les bones pràctiques en patrimoni i desenvolupament als països del Sud

I Seminari de Bones Pràctiques en Patrimoni i Desenvolupament als països del Sud.

I Seminari de Bones Pràctiques en Patrimoni i Desenvolupament als països del Sud.

La Facultat de Geografia i Història va acollir els dies 3 i 4 d’octubre un seminari sobre bones pràctiques en patrimoni i desenvolupament als països del Sud, organitzat pel Departament d’Història de l’Art i promogut per la Càtedra UNESCO de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Institut de Restauració del Patrimoni.

El seminari va arrancar dilluns dia 3 amb la presentació del delegat del Rector per a Cooperació i director de la Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat, José Miguel Soriano, a qui acompanyaren el director del Departament d’Història de l’Art, Felipe Jerez, i la coordinadora del seminari, María Luisa Vázquez de Ágredos.

Al llarg de dues jornades, s’analitzà la intervenció, la posada en valor i la difusió del Patrimoni Cultural com a via per al desenvolupament local, actuacions que contemplen els Plans de Cooperació Internacional dels Països del Nord.

Aquestes tasques patrimonials afavoreixen els fluxos de Turisme Cultural Sostenible amb incidència en el desenvolupament econòmic de les comunitats beneficiàries. Al seu torn, el Patrimoni Cultural és dipositari d’un llegat històric que el converteix en suport d’Identitat Cultural i, per aquest motiu, la intervenció, la posada en valor i la difusió del Patrimoni Cultural promouen la Identitat Cultural que és plataforma d’Enfortiment Comunitari i Desenvolupament Local.

Amb aquest seminari s´ha pretés treballar precisament el binomi Patrimoni i Desenvolupament des de paràmetres precisos amb els quals les poblacions locals beneficiàries són capacitades i sensibilitzades en la importància del Patrimoni com a motor de Desenvolupament.

Així doncs, durant la trobada s’exposaren comunicacions que narraren experiències al Sud a partir de projectes d’intervenció, posada en valor i difusió del Patrimoni Cultural, amb la finalitat de debatre sobre les claus que afavoreixen un exercici de Bones Pràctiques en aquestes actuacions.

Per a més informació i programa complet:
http://links.uv.es/i0GjOlh

Data d'actualització: 25 d'Octubre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar