Estàs a: > > Lliurament dels premis Manuel Castillo del Patronat Sud-Nord

Lliurament dels premis Manuel Castillo del Patronat Sud-Nord

cartell Manuel Castillo

cartell Manuel Castillo

La monografia de Joaquín García Roca i Rubén Torregrosa, i la periodista valenciana Magda R. Brox, els guardonats
La Universitat de València ha atorgat els guardons de la segona edició dels Premis Manuel Castillo sobre la pau i la cooperació al desenvolupament. Es tracta d'una iniciativa organitzada pel Patronat Sud-Nord amb la qual es dóna compliment al llegat de Manuel Castillo, professor que va exercir a València, va haver d'exiliar-se a Mèxic i va deixar el seu llegat a la Universitat per tal de fomentar els estudis sobre la pau i la cooperació entre pobles i nacions. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 2 de març, a les 19 hores a la Sala de Juntes de La Nau, l'edifici històric de la Universitat de València.

El premi, creat el 2009 pel Patronat Sud-Nord de la Fundació General de la Universitat de València, tracta de distingir els treballs científics i periodístics sobre aquesta temàtica per sensibilitzar l'opinió pública. Els guardonats d'enguany -per unanimitat del jurat en ambdues categories- han estat el professor Joaquín García Roca i l'investigador Rubén Torregrosa, i la periodista valenciana Magda R. Brox.

En la modalitat de monografies d'investigació, el jurat ha decidit premiar el llibre Jóvenes en la era de las migraciones. Una experiencia de liazgos compartidos, del qual són autors J. García Roca i R. Torregrosa, publicat per Ediciones Kahf, "per la seua aportació al valor de la convivència, la interculturalitat i la contribució al desenvolupament a través de la dilatada experiència internacional de residències d'estudiants migrants a València, Equador, Colòmbia, El Salvador o Nicaragua". Els autors ofereixen una rigorosa anàlisi de la dimensió social de l'educació a través de l'experiència d'estudiants en diferents projectes de residències universitàries.

A més a més, en aquesta categoria el jurat ha atorgat un accèssit per al treball d'investigació El rol dinamizador de los estudiantes inmigrantes en el codesarrollo, de Boutaina el Hadri, Sanae el Hadri i Angélica Beatriz Díaz, publicat por CeiMigra "per l'enfocament novedós sobre el codesenvolupament realitzat per aquestes estudiantes marroquines de la Universitat de València".

D'altra banda, en la modalitat de reportatge periodístic, el jurat ha decidit guardonar el reportatge "Keita espera su último viaje", publicat en EL PAÍS per la periodista valenciana Magda R. Brox. El reportatge relata l'atziaga història d'un immigrant subsaharià que va morir ofegat després d'intentar salvar un xiquet. Després del succés, cap Administració no va assumir

Data d'actualització: 3 de Març de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar