Hilari García, nou director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València
Estás en: > > Hilari García, nou director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Hilari García, nou director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

Hilari García

Hilari García

Hilari García, que ha sigut assistent d’aquesta orquestra i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) i que ha dirigit diverses orquestres nacionals i internacionals, afronta aquesta nova etapa amb molta il·lusió.jpg

El nou director ha estat vinculat a la història de l'Orquestra pràcticament des dels inicis, ja que durant el temps que estudiava Filologia a la Universitat de València en va formar part com a violista.

El nou director de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València debutarà aquesta setmana en una gira que comença hui dia 4, amb un concert que tindrà lloc a l'Auditori de Barañáin (Pamplona), i que finalitzarà el diumenge 6 de març a la Sala Mozart de l'Auditori de Saragossa.

Hilari García substitueix en el càrrec Cristóbal Soler, que és, des del passat mes d'octubre, director musical del Teatro de la Zarzuela. El nou director afirma que vol mantenir "el gran nivell d'èxit" aconseguit pel seu antecessor, que ha aconseguit que l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València esdevinga una de les orquestres joves més rellevants en l'escena espanyola. I és que al llarg dels seus quinze anys ha format més de vuit-cents joves músics valencians. Actualment, molts d'ells ocupen places en orquestres professionals espanyoles i europees.
"Tant pel repertori que abordem com pel ritme de treball, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat és una orquestra formativa que pretén ser un pont entre les orquestres juvenils i les orquestres professionals", ha destacat.

El nou director, a més de continuar amb la línia musical de Soler, que ha recuperat i difós obres d'autors valencians i explorat gèneres com l'òpera, vol abordar noves propostes com ara fer alguna incursió al ballet a través de la música orquestral.

Fecha de actualización: 21 de Diciembre de 2012
Published in: Música, Principal

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar