Estàs a: > > La Universitat programa un cicle musical per commemorar el Dia Internacional de la Dona

La Universitat programa un cicle musical per commemorar el Dia Internacional de la Dona

A cau Orella

A cau Orella

Entre d'altres activitats, la Universitat de València ha preparat un cicle de concerts per commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà el pròxim 8 de març. El cicle de concerts estarà protagonitzat per A cau d'Orella, un grup de dones amb una àmplia formació musical, tant vocal, com instrumental. Aquest cor es va formar arran de la proposta de Mònica Perales, que n'és la directora. El cor es va presentar al públic pel març de 2006 a la Capella de la Sapiència de la Universitat de València i és un dels grups residents de la institució.

El cicle inclou tres concerts. Tots els concerts són a les 19.30 hores i l'entrada és gratuïta i limitada a la capacitat del recinte.

El primer dels concerts tindrà lloc, el dimarts 8 de març a l'edifici departamental Occidental del Campus de Tarongers. A l'endemà, el dimecres 9, la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau acollirà aquest concert en clau femenina, i per acabar, el dijous dia 10, l'escenari triat és l'Auditori Montaner del Col·legi Major Lluís Vives.

El programa del concert és molt divers però que té la dona com a comú denominador i protagonista. Comença amb dues peces de Chiara Margarita Cozzolani. En la segona part, el cor de dones interpretarà tres obres d'autors anglesos de començament del segle XX, que van escriure algunes de les seues peces més destacades per a cor de dones. A continuació, el cor interpretarà una cançó popular estoniana que pertany al gènere estonià anomenat cançó rúnica. Les cançons rúniques eren interpretades tradicionalment per dones i la majoria foren escrites també per dones, fet que permet apreciar la vida social estoniana des del punt de vista femení. Finalment, el cor cantarà tres obres d'autors actuals (Josep R. Gil- Tàrrega, Isabel Dolç, Juan Luis Martínez i Josep Vila) que tenen obres escrites expressament per a cor de dones.

Aquest cicle musical està organitzat conjuntament pel Vicerectorat d'Arts, Cultura i Patrimoni, la Unitat d'Igualitat i el Col·legi Major Lluís Vives.


Data d'actualització: 14 de Març de 2011
Publicat en: Música

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar