Estàs a: > > Inaugurada en la Nau l’exposició Fragments 2010: Fotoperiodistes Valencians

Inaugurada en la Nau l’exposició Fragments 2010: Fotoperiodistes Valencians

Una imatge de Fragments 2010

Una imatge de Fragments 2010

Està organitzada per la Unió de Periodistes Valencians
La Unió de Periodistes Valencians ha inaugurat  la huitena edició de la mostra gràfica dels fotoperiodistes valencians, "FRAGMENTS d'un any 2010. Fotoperiodistes Valencians", amb la col·laboració de la Universitat de València. L'exposició es podrà veure fins el 24 d'abril a la Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau (C/ de la Universitat, 2) de València.

El president de la Unió de Periodistes Valencians Ximo Clemente ha agraït que la Universitat de València haja cedit les seues instal·lacions que són "un espai de llibertat" per acollir una mostra que "va començar d'una forma molt modesta, però que ha augmentat la seua qualitat en cada edició".

El vicerector d'Arts, Cultura i Patrimoni, Josep Lluís Sirera, també ha felicitat la Unió de Periodistes per la qualitat artística de les imatges triades i ha subratllat que la Universitat, en la seua línia de programació expositiva, sempre ha donat molta importància a la fotografia "com a mitjà d'expressió".

Kai Försterling, un dels quatre fotoperiodistes encarregats de coordinar la mostra, ha convidat el públic a visitar una exposició que resumeix un any i en la qual "les imatges parlen sense necessitat d'explicacions addicionals".

Un total de 107 instantànies realitzades per 29 fotoperiodistes que recullen el més destacat del 2010 al món de l'economia, la política, la cultura, els esports i la societat valenciana. Entre els temes que reflecteixen les fotografies estan l'arribada de l'AVE a València; els hotels de cinc estrelles, com el Hilton o l'Hesperia Parque Central, convertits en edificis fantasma; la tensió viscuda durant els primers dies d'abril de 2010 al barri d'El Cabanyal; la polèmica dels xiringuitos; els efectes de la censura que va patir Fragments 2009 en ser retirada del MuVIM; l'esport valencià que s'apunta uns quants triomfs en un any discret, i les dels representants polítics valencians en un any decisiu de cara al 22-M.

Els coordinadors de la mostra d'enguany han sigut Biel Aliño, Ferran Montenegro, Kai Försterling i Mikel Ponce.


Data d'actualització: 14 d'Abril de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar