Estàs a: > > Silvia Barona, vicepresidenta executiva de la Fundació General de la Universitat de València

Silvia Barona, vicepresidenta executiva de la Fundació General de la Universitat de València

Silvia Barona

Silvia Barona

Silvia Barona, vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, és la nova vicepresidenta executiva de la Fundació General de la Universitat. Silvia Barona substitueix en el càrrec a Josep Lluís Sirera, qui va dimitir recentment d'aquesta responsabilitat i del Vicerectorat de Cultura. El nomenament de Silvia Barona es va decidir durant una reunió del Patronat de la Fundació celebrada aquest dijous. El president de la Fundació és el rector Esteban Morcillo.

Silvia Barona és catedràtica de Dret Processal des de l'any 1998. Va realitzar la seua tesi doctoral en el Max-Planck-Institut de Freiburg, on va ser becària DAAD. També obtingué una beca de la Fundació Alexan Von Humboldt. Ha realitzat nombroses estades en universitats de prestigi (Freiburg, Humboldt, New York, Harvard, Edimburg, Cambridge... És doctora 'honoris causa' per la Universitat Autònoma Gabriel René Moreno (Bolívia).

Té reconeguts quatre sexennis d'investigació, i ha publicat 13 monografies com a autora única, 66 llibres en col·laboració i un centenar d'articles en revistes nacionals i internacionals. Les seues línies d'investigació se centren en la solució pacífica dels conflictes jurídics (ADRs), la tutela enfront de la competència deslleial, les mesures cautelars, i la conformitat de l'acusat.

En la Universitat de València ha sigut secretària i directora de Departament, vicedegana de Relacions Institucionals i d'Estudis, membre de diverses comissions (entre altres la Comissió de Doctorat, d'Estatuts) de Junta Consultiva, del Claustre. També va coordinar l'àrea de Dret Processal en el Centre d'Estudis Jurídics i Socials Ramón Carande (Universitat Joan Carles I, Madrid, 1994-96).

Membre de diverses fundacions i associacions, i de diversos consells editorials nacionals i estrangers, és assessora del Ministeri de Justícia com a experta de la Comissió per a l'elaboració de la Llei de Planta i Demarcació judicial, una tasca per la qual el Consell de Ministre li va atorgar en 2010 la Creu de San Raimundo de Peñafort, el màxim reconeixement en l'àmbit jurídic.


Data d'actualització: 5 de Maig de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar