La Universitat realitza una mostra i diverses activitats amb internes de Picassent
Estás en: > > La Universitat realitza una mostra i diverses activitats amb internes de Picassent

La Universitat realitza una mostra i diverses activitats amb internes de Picassent

Exposició Rretats de Llum. Dones i preso

Exposició Rretats de Llum. Dones i preso

La Universitat de València sempre ha tingut una relació molt estreta amb el Centre Penitenciari de Picassent, amb el qual s'han desenvolupat diverses activitats culturals en el propi centre i aquesta setmana aquesta sensibilitat es torna a posar en relleu a través de diverses activitats.

El pròxim dijous, dia 31 de març, s'inaugurarà (20 hores) l'exposició Retrats de llum. Dones i presó a la Sala Oberta del Centre Cultural La Nau, amb la qual es pretén mostrar el costat més íntim de la presó a través de fotografies i una videoinstal·lació en la qual les protagonistes són les dones internes. Prèviament a la inauguració, a les 19 hores, algunes de les protagonistes de l'exposició oferiran una actuació musical al claustre de La Nau.

Però al llarg d'aquesta setmana, es desenvoluparan una sèrie d'activitats. A partir de demà pel matí s'instal·larà un mur al claustre del Centre Cultural La Nau que serà intervingut amb graffitis per interns del Centre Penitenciari de Picassent.

Per la vesprada i com a preludi de l'exposició, tant demà dimarts dia 29 com el dimecres 30 de març, l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau acollirà, a les 19 hores, dues taules rodones sobre dones i presó, i creativitat i centres penitenciaris amb la participació de diferents professionals i experts en temes socials, judicials, penitenciaris, artístics, etc. Entre els participants: Miguel Ángel Martínez, director del Centre Penitenciari de Picassent; Consuelo Císcar, directora de l'IVAM i fundadora dels Tallers Arco Iris; Inmaculada Verdeguer, videgana de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València i diversos professors universitaris i professionals de l'àmbit del centre penitenciari valencià.

També en paral·lel a les jornades s'està projectant un cicle de cinema penitenciari dins de les activitats de l'Aula de Cinema de la Universitat de València en el marc del que es projectaran: Sóc un fugitiu (I'm a Fugitive from a Chain-Gang, Mervin LeRoy, EUA, 1932), Sense remissió (Caged, John Cromwell, EUA, 1950) i Celda 211 (Daniel Monzón, Espanya, 2009).


Fecha de actualización: 5 de Mayo de 2011

This site uses cookies for statistical purposes and to enhance your navigation. Learn more

Aceptar / Acceptar