Estàs a: > > En marxa la programació de teatre de la Universitat de València

En marxa la programació de teatre de la Universitat de València

Espido Freire actuarà a La Nau, amb el monòleg Abril en Estambul.

Espido Freire actuarà a La Nau, amb el monòleg Abril en Estambul.

La programació teatral de la Universitat de València continua en marxa a La Sala Matilde Salvador de La Nau, que acollirà, d’octubre a desembre, 17 muntatges. La programació arrancà amb les representacions de la Setmana de Benvinguda i acabarà amb monòlegs de Fernando Marías i Espido Freire.

Del 18 al 28 d’octubre ha tingut lloc a la Matilde Salvador la XXI Mostra de Teatre Universitari, organitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat de València, en la qual, per primera vegada, es va fer la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació en la modalitat de teatre. Durant aquests dies també es representaren espectacles d’altres universitats (Rovira i Virgili, d’Alacant i Miguel Hernández) i de diferents gèneres. Així, es va programar, per exemple, un espectacle de dansa.

L’Aula de Teatre de la Universitat, dirigida per Laura Monrós, ha començat aquest curs amb obres heterogènies en les quals els muntatges de caràcter experimental conviuen amb textos clàssics en commemoració a Cervantes i Valle-Inclán, i estrenes de companyies valencianes. Novembre començà amb dos muntatges d’IETM (Internacional Network for Contemporary Performing Arts-IETM), els dies 2 i 4, coincidint que València va ser durant aquests dies la seu del plenari de tardor d’una de les xarxes internacionals d’arts escèniques contemporànies més importants d’Europa.

Durant aquest mes també s’oferiran espectacles de dansa, una novetat de la programació d’enguany. A La Nau, els dies 9 i 10 de novembre, es farà un espectacle de ‘butoh’, que és el nom utilitzat per a referir-se a un ventall de tècniques de dansa japonesa creades el 1950 després de la commoció dels fatídics bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki, i al Rector Peset hi haurà una projecció de vídeo dansa, unes produccions de dansa pensades ‘ex profeso’ per ser vistes en vídeo.

La programació de novembre i inici de desembre inclou ‘L’embruixat’, de Ramón María del Valle-Inclán, a càrrec d’EMT Silla, coincidint amb el fet que enguany se celebra el 150 aniversari del naixement de l’autor gallec, mestre del modernisme, l’‘esperpento’ i també del teatre.

Al desembre es representaran tres obres més: ‘La guerra civil europea’ (del 12 al 16 de desembre), interpretada per Escena Erasmus i dirigida pel dramaturg Antoni Tordera, que forma part del programa d’activitats culturals de la Universitat de València per commemorar el 80 aniversari de València com a capital de la II República; ‘Dos entremeses y medio’, sobre textos de Miguel de Cervantes i Lope de Rueda, per TEADA, per a commemorar el IV centenari de la mort de Cervantes; i l’‘Hogar del Monstruo’, de la Compañía Hijos de Mary Shelley, que permetrà al públic compartir vetllada i dialogar amb els autors Espido Freire i Javier Marías.

Programació de l’Aula de Teatre
Entrades
L’Aula de Teatre de la Universitat també té un vessant formatiu, amb cursos de diferent nivell: Matrícula

Data d'actualització: 29 de Novembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar