Estàs a: > > La Universitat de València, seu del I Festival Internacional de Fotoperiodisme a València, PhotON Festival

La Universitat de València, seu del I Festival Internacional de Fotoperiodisme a València, PhotON Festival

Expo Haiti. Foto Cristóbal Manuel, guanyadora del Ortega y Gasset

Expo Haiti. Foto Cristóbal Manuel, guanyadora del Ortega y Gasset

La Nau acull dues exposicions i les jornades que apleguen dotze fotoperiodistes
El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull el I Festival Internacional de Fotoperiodisme a València PhotON Festival.

Del 5 al 8 de maig, un total de dotze fotoperiodistes de prestigi internacional reconegut mostraran els seus treballs des de la primera línia realitzades en situacions de desastres i conflictes bèl·lics. A més de narrar vivències de primera mà, en les múltiples jornades d'entrada gratuïta s'exhibiran materials encara inèdits i reproduïts ex professo per a les exposicions, com és el cas de la instantània "Jove passejant nu per Port-au-Prince", del fotògraf Cristóbal Manuel, que acaba de ser guardonada amb el premi Ortega y Gasset al millor treball de periodisme gràfic i que forma part de l'exposició Haití, les ferides del terratrèmol (2010). Fotografies de Gorka Lejarcegi i Cristóbal Manuel, que es pot visitar a la Sala Oberta de La Nau.

Perquè PhotON Festival, a més d'incloure jornades, múltiples activitats i projeccions que tenen lloc majoritàriament a La Nau, l'edifici històric de la Universitat, acull dues exposicions en aquesta seu. L'esmentada sobre Haití i Violència de gènere. Fotografies de Walter Astrada, que es pot visitar al claustre de l'edifici històric de la Universitat de València.

Els fotoperiodistes participants en aquesta primera edició són tots referents internacionals pel seu compromís amb la realitat, a la qual sotmeten al pols de la càmera en les situacions més apressants. Des del consagrat Enrique Meneses, un dels capdavanters de la professió amb una trajectòria singular, fins a diversos premis internacionals del fotoperiodisme que encara continuen en actiu. És el cas de tres guanyadors del World Press Photo: Benito Pajares, Bruno Stevens i Emilio Morenatti, aquest darrer va ser segrestat a la ciutat de Gaza l'any 2006 i posteriorment en 2009 va patir un atemptat a Kandahar (Afganistan), que li va provocar l'amputació d'un peu, o dels premis Ortega y Gasset de periodisme gràfic: Gorka Lejarcegi (2001) i Cristóbal Manuel, que l'acaba d'aconseguir. En total hi participen dotze periodistes gràfics perquè, a més dels ja citats, hi intervenen Carlos Luján, Edgar Melo, Markel Redondo, Txema Salvans, Sandra Balsells i Walter Astrada.

PhotON Festival (tota la informació i el programa en http://www.photonfestival.com) és la iniciativa d'un grup de fotoperiodistes de València, reunits entorn del Col·lectiu Documenta (Juan Carlos Barberá, Tania Castre, Daniel Duart, Xaume Ollers i Benito

Data d'actualització: 24 de Maig de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar