Estàs a: > > L’Orfeó Universitari de València ha rebut la Medalla al Mèrit en les Belles Arts

L’Orfeó Universitari de València ha rebut la Medalla al Mèrit en les Belles Arts

Orfeó Universitari de València

Orfeó Universitari de València

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles ha atorgat la Medalla al Mèrit en les Belles Arts de 2010 a l'Orfeó Universitari de València.

L'acte va comptar amb la presència del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i va comptar amb una breu intervenció musical per part de l'Orfeó Universitari. 

Fundat en 1947 al si de la Universitat de València, l'Orfeó Universitari de València està format per estudiants, graduats i professors de la mateixa i, des dels seus inicis, també de la Universitat Politècnica de València. Per a concedir aquest guardó, la Real Acadèmia de Belles Arts ha valorat "la brillant trajectòria desenvolupada durant més de seixanta anys (1947-2010), dedicada al cultiu de la música coral, i l'ampliació i investigació en el seu repertori musical, donant a conèixer nacional i internacionalment l'excel·lència dels seus assoliments". Així mateix, s'ha estimat "la seua estreta col·laboració amb l'àmbit universitari i societat valenciana". Aquest no és l'únic guardó aconseguit pel cor universitari. De fet, té un dilatat palmarès que l'ha configurat com un dels millors cors de tot l'Estat.

El president de l'Orfeó Universitari de València, Álvaro Baño, ha destacat "l'orgull i la gran satisfacció que sent l'Orfeó en rebre tan important distinció" reconeixent així "l'esforç incansable de les prop de dues mil persones que han format part de l'Orfeó durant més de seixanta anys d'història". Així mateix, Álvaro Baño ha agraït la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles la Medalla concedida "per una institució tan rellevant en el món de la cultura valenciana".

 

Data d'actualització: 21 de Desembre de 2012
Publicat en: Música, Principal

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar