Estàs a: > > La Càtedra UNESCO de la Universitat avalua l’eficàcia de les polítiques públiques de cooperació

La Càtedra UNESCO de la Universitat avalua l’eficàcia de les polítiques públiques de cooperació

Barmou (Níger). Per: Véronique Bouissière.

Barmou (Níger). Per: Véronique Bouissière.

L’avaluació d’impacte experimental és una metodologia que permet determinar l’eficàcia de l’aplicació de diferents polítiques públiques. Els dies 7 i 8 de novembre, la Universitat de València va posar en pràctica aquest mètode per a avaluar les polítiques públiques de cooperació.

El taller, a través de la Càtedra UNESCO d´Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, va estar impartit per José Vila-Belda Montalt, analista d’avaluació d’impacte a la Universitat de Zuric, qui va aplicar aquesta metodologia durant el seu treball a l’Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab (J-PAL).

La J-PAL és una xarxa d’investigadors que, des del 2003, treballa amb la missió de reduir la pobresa mitjançant l’avaluació d’impacte experimental, la qual cosa es tradueix a garantir unes polítiques públiques eficaces en matèria de cooperació al desenvolupament.

Organitzat pel Departament d’Anàlisi Econòmica de la Facultat d’Economia, el taller que va tindre lloc a la Universitat de València ha pretés "difondre la metodologia d’avaluació d’impacte experimental entre l’alumnat del Màster en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica, així com entre els professionals vinculats a les polítiques de cooperació”, assenyalà Concepción Betrán, professora d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i coordinadora del taller juntament amb els també professors Yadira González de Lara i Antonio Cubel.

“Aquesta metodologia, nova en l’àmbit de la cooperació, realitza un experiment en què es construeixen dues mostres: una de persones afectades per les polítiques públiques; i una altra, denominada ‘mostra de control’, que compleix les mateixes condicions que la primera excepte que no s’ha vist afectada per aquelles polítiques. Aquest estudi ens permet establir quin ha sigut l’impacte de les polítiques que estan sent avaluades”, explicà la professora Concepción Betrán.

La finalitat, per tant, de conèixer el mètode d’avaluació d’impacte experimental ha estat “aprendre a millorar les polítiques públiques per a aconseguir els seus objectius de manera eficaç”, va afegir Betrán.

Amb aquest taller, doncs, es capacità els alumnes per a avaluar de manera rigorosa l’impacte de les polítiques de desenvolupament i, al seu torn, generà un impacte positiu sobre les polítiques públiques i els programes de desenvolupament humà de la Comunitat Valenciana a través de la formació dels professionals de la cooperació i el desenvolupament.

El curs s’inaugurà el passat dia 7 en un acte que comptà amb la presència del director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, José Miguel Soriano, i la directora del Màster en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica d’aquesta universitat, Concepción Betrán.

Han col·laborat en l’organització de l’activitat la Fundació General de la Universitat de València, a través de la seua àrea de cooperació; la Facultat d’Economia; i el grup de recerca The Economic History Group (EH-Valencia) del Departament d’Anàlisi Econòmica.

Programa detallat del taller

Data d'actualització: 19 de Novembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar