Estàs a: > > Art Gràfic a la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Art Gràfic a la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Invitacio Art Grafic

Invitacio Art Grafic

La col·lecció Martínez Guerricabeitia exhibeix la seua pluralitat estilística a través de l´obra gràfica de l´Equip Crònica, Tàpies, Chillida, Saura o Litchenstein

El Centre Cultural La Nau aplega en aquesta exposició vora 70 obres datades entre la dècada dels seixanta i vuitanta

L'exposició Art gràfic en la col·lecció Martínez Guerricabeitia ofereix la possibilitat de contemplar una selecció de l'obra gràfica integrada en una de les més importants col·leccions universitàries espanyoles d'art contemporani, que també inclou un important fons pictòric. Aquesta mostra es podrà visitar a la Sala Martínez Guerricabeitia del Centre Cultural La Nau fins al dia 31 d'agost. La inauguració oficial tindrà lloc el dia 14 de juliol, a les 20 hores.

La selecció exposada recull quasi setanta imatges d'estampes d'artistes plàstics nacionals i internacionals de la rellevància d'Equip Crònica, Tàpies, Chillida, Saura, Arroyo o Litchenstein, datades, majoritàriament, entre 1960 i 1980. Com que originàriament és una col·lecció privada, no ofereix una visió completa de la producció gràfica del moment però, pel gran nombre d'obres, sí que constitueix una aproximació adequada a l'ambient artístic espanyol i internacional d'aquesta època, fet que la converteix en una exposició molt atractiva.

Els dos paràmetres que defineixen la col·lecció donada a la Universitat de València per Jesús Martínez Guerricabeitia són el contingut crític i el llenguatge figuratiu. Això no obstant, l'obra gràfica és més heterogènia que el conjunt pictòric i representa, amb més de 300 peces, una part molt rellevant de tota la col·lecció. Per a aquesta exposició s'han escollit un conjunt d'estampes que mostren la pluralitat estilística que compon la col·lecció Martínez Guerricabeitia. La major part de les obres, però, naveguen des del realisme social fins al realisme crític i la figuració narrativa.

L'exposició, que aplega 68 obres, s'articula en quatre seccions segons la tendència creativa: La generació d'artistes abstractes, El realisme expressiu d'Estampa Popular, Crònica de la realitat i L'obra gràfica internacional dels anys setanta.

Data d'actualització: 18 de Setembre de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar