Estàs a: > > Un Pla de l’OPAL facilita la inserció laboral de joves menors de 30 anys

Un Pla de l’OPAL facilita la inserció laboral de joves menors de 30 anys

Empreses col·laboradores PIE

Empreses col·laboradores PIE

La Universitat de València ha acollit la presentació dels resultats del Pla Integral d'Ocupació de l'OPAL 2010-2011 (Observatori d'Inserció Professional i Assessorament Laboral). En concret, han participat 60 joves menors de 30 anys, almenys una tercera part dels quals eren desocupats de llarga durada.

D'ells 55 han entrat al món laboral amb algun tipus de contracte, i 41 han aconseguit contractes de més de sis mesos de durada, dels quals més de la meitat són indefinits (el 52%). En total, 38 empreses han ocupat 40 d'estes 41 persones.

A més, de les 60 persones participants al programa, un 75% han sigut dones. La majoria dels participants han sigut de la branca de Ciències Socials (un 56%), Ciències Bàsiques i Tècniques (17%), Ciències de la Salut (20%), Humanitats (5%) i Educació (2%).

En l'acte de presentació del Pla Integral d'Ocupació de l'OPAL han participat el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el vicerector de Cultura, Igualtat i Planificació, Antonio Ariño; i el director de l'OPAL, Vicente González.

En l'acte també s'ha fet un reconeixement a les empreses que han participat en el procés, a través del lliurament d'un diploma.

Esteban Morcillo ha agraït la col.laboració de les empreses per fer possible l'ocupació d'estos joves. En eixe sentit, ha recordat la trajectòria de més de cinc segles de la Institució i ha remarcat el compromís "de la Universitat d'estar cada vegada més oberta a la societat. El nostre compromís és formar universitaris, ciutadans, persones, però també professionals". "Hui el nostre compromís és formar treballadors, però també ens preocupem del que després de la seua etapa formativa li succeeix al treballador". Per això el rector de la Universitat ha fet referència a la creació de la Fundació Universitat Empresa (ADEIT), l'any 1987, com un primer pas per a la inserció laboral dels futurs titulats.

El director de l'OPAL, Vicente González, ha destacat que aquest Pla s'ha desenvolupat d'acord amb incrementar la empleabilitat dels joves de la Universitat, i també d'acord amb el Pla Estratègic de la Universitat de València. "És missió de l'OPAL potenciar la inserció laboral dels titulats i titulads de la Universitat", ha dit. Cal recordar que a la borsa de treball de l'OPAL més de 1.000 empreses publiquen les seues ofertes de treball i que hi ha uns 11.000 perfils professionals dels titulats i titulades de la Universitat.

 

Data d'actualització: 20 de Setembre de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar