Estàs a: > > L´Institut López Piñero celebra la Biennal de Química amb una lectura dramatitzada de l´obra teatral ´Oxígeno´

L´Institut López Piñero celebra la Biennal de Química amb una lectura dramatitzada de l´obra teatral ´Oxígeno´

Oxígeno

Oxígeno

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt del CSIC i la Universitat de València), amb seu en el Palau de Cerveró, presenta la lectura dramatitzada de l'obra 'Oxígeno' (Carl Djerassi i Roald Hoffmann, 2001), que tindrà lloc hui pròxim, 25 de juliol, a les 19 hores. La representació, dirigida per Pep Sanchis i interpretada per Miguel Ángel Vercher, Guille Zavala, Ferran Luengo, Virginia Latorre, Mireia Martí i Belén Tejedor, actors d'ASSAIG Grup de Teatre de la Universitat de València, coincideix amb la celebració de l'Any Internacional de la Química i la XXXIII Reunió Biennal de la Reial Societat Espanyola de Química, que se celebrarà del 24 al 28 de juliol a València.

'Oxígeno' és una obra de teatre en la qual es narra el descobriment de l'oxigen. L'obra està ambientada en 2001, centenari del Premi Nobel, quan el comitè del Nobel de Química es planteja concedir un premi a un descobriment anterior a 1901 (Nobel retrospectiu). La decisió que es creia fàcil recau sobre els descobridors de l'oxigen de principis del segle XVIII. Per a concedir aquest premi apareixen tres candidats, pioners de la química mona, Antoine Laurent Lavoiser, Carl Wilhelm Scheele i Joseph Priestley. Aquests tres químics transiten pel temps i l'espai, ja que es presenten davant el rei suec en 1777 i discuteixen en 2001 amb científics dels nostres dies.

Així mateix, en el marc de les celebracions de l'Any Internacional de la Química, l'institut va inaugurar el passat 26 de maig la mostra Afinitats electives: València i la Revolució Química, que podrà ser visitada fins al pròxim 29 d'octubre en la sala d'exposicions del Palau de Cerveró, seu de l'institut (Plaça Cisneros, 4, València). Organitzada pel Vicerectorat de Cultura, Planificació i Igualtat de la Universitat i pel propi institut, l'exposició està dividida en dues seccions i repassa el desenvolupament de la química mona a través de l'escenari que ofereix la València de finals del segle XVIII. L'exposició ofereix la possibilitat de concertar visites guiades (telèfon: 96 386 49 22).

 

 


Data d'actualització: 29 de Juliol de 2011
Publicat en: Arts escèniques

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar