Estàs a: > > Hilari García, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat dirigirà la Jove Orquestra de Palestina

Hilari García, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat dirigirà la Jove Orquestra de Palestina

Hilari García

Hilari García

La música pot ser una eina per a la cooperació i la solidaritat. El Patronat d'Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, en col·laboració amb l'ONG valenciana Institut Internacional de Música Ibèrica, ha estat convidat a col·laborar en el taller anual de la Palestine Youth Orquestra (PYO), que tindrà lloc del 4 al 17 d'agost, del qual serà el director musical Hilari García Gázquez, director titular de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. D'aquesta manera el director titular de l'Orquestra de la Universitat dirigirà la Jove Orquestra de Palestina.

Per a Hilari García és una experiència altament satisfactòria perquè "mitjançant la música es poden traspassar fronteres, obrir portes i encetar vies per a la pau". De fet, anuncia que aquesta constitueix la primera col·laboració de caràcter solidari de l'Orquestra Filharmònica, però n'hi haurà unes altres amb aquesta ONG valenciana a l'Amèrica Central.

La Jove Orquestra de Palestina va ser creada en 2004 amb la finalitat de reunir joves músics palestins d'arreu del món per preparar conjuntament durant deu dies, cada estiu, un programa simfònic amb la doble intenció de millorar la pràctica orquestral dels seus membres i alhora donar al públic palestí l'oportunitat de gaudir d'una orquestra. El projecte s'emmarca dins les tasques de col·laboració per al desenvolupament d'aquest territori mitjançant la cultura.

Els 75 joves palestins, d'edats compreses entre els 13 i 26 anys, són dirigits enguany en els tallers d'estiu per la batuta d'Hilari García. Tot i ser una orquestra molt jove, la PYO s'ha guanyat una aclamada reputació com un destacat promotor de la música orquestral palestina i àrab, un fet que ha permès ampliar la popularitat de la música de la seua regió d'origen, a més d'abordar alguns dels més grans compositors del repertori clàssic occidental.

L'Orquestra, amb Hilari García al capdavant, oferirà dos concerts: un el dia 16 d'agost, al Cultural Palace de Ramallah, i un altre el 17 d'agost, al Prince Turki Bin Abdul Aziz Theatre de la Universitat An Najah de Nablush. El programa aplega les obres següents: La gazza ladra de Rossini, Orchestral arabian songs de Khalife, el Concert núm. 1 per a piano i orquestra de Txaikovski, l'estrena mundial de Fi Dhikra Al Haram, del compositor palestí resident a Suècia Roger Assan Johansson, i cançons tradicionals àrabs.

Data d'actualització: 5 de Setembre de 2011

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar