Estàs a: > > Tallers, exposicions, teatre i monòlegs reivindiquen la integració de les persones amb discapacitat

Tallers, exposicions, teatre i monòlegs reivindiquen la integració de les persones amb discapacitat

Arxiu Setmana de la Universitat per la Integració 2013

Arxiu Setmana de la Universitat per la Integració 2013

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, declarat per les Nacions Unides el dia 3 de desembre, la Universitat de València va organitzar les ‘Jornades de la Universitat per a la Integració’, que se celebraren del 28 de novembre al 2 de desembre als campus de Blasco Ibáñez i dels Tarongers.

A través de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, inscrita en la Fundació General de la Universitat de València, es va organitzar un nodrit programa d’activitats que arrancaren el passat 28 de novembre amb un taller de Llengua de Signes.

A aquest taller es va afegir una segona activitat, titulada ‘Posa’t al seu lloc’, promoguda per l’Associació PSICOMOV, els dies 29 i 30, amb la finalitat de crear empaties entre l’alumnat dels diferents campus universitaris.

També el dia 28, la Facultat de Psicologia inaugurà l’exposició ‘Discapacitat relativa’, realitzada per l’estudianta de la Universitat de València Maria Albelda Soriano.

A continuació, hi hagué la tradicional Lectura del Manifest, que versà entorn de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, al mateix vestíbul de Psicologia.

La jornada del 29, a banda dels tallers que es desenvoluparen al llarg del dia, l’estudiant Javier Monferrer protagonitzà un monòleg titulat ‘Discapacitat? NO NO NO…’, en el qual, amb un to humorístic, reflexionà sobre la diversitat funcional i la necessitat de trencar estereotips socials.

El vestíbul de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació va acollir, dimecres 30, la instal·lació d’un estand informatiu on es donaren cita diverses associacions dedicades a la inserció social, educativa i laboral del col·lectiu de persones amb discapacitat. També ací va tindre lloc un Flash-mob organitzat per ASPACE.

Dijous 1 se celebraren una conferència sobre polítiques d´inclusió a la Universitat de València, a l’Aulari V de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; un segon monòleg amb el títol ‘Riu i somriu. Segut, dret o com estigues’, a la Facultat de Geografia i Història; i un videofòrum amb la projecció del documental ‘Yes we fuck’ a la Facultat de Psicologia. El col·loqui estigué moderat per Vicente Morell, del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació.

Les jornades es tancaren divendres 2 amb una obra de teatre interpretada pel Grup Entrellaçats, de l’Associació AICO, a la Facultat de Psicologia, on també es traslladà l’estand informatiu d’associacions.

La inserció de les persones amb diversitat funcional és una de les apostes més fermes de la Universitat de València, la qual acull més d’un miler d’estudiants matriculats, esdevenint així la institució d’estudis superiors espanyola amb major nombre d’alumnes amb discapacitat.

Programa detallat

Data d'actualització: 12 de Desembre de 2016

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar