Estàs a: > > La Universitat de València i Les Arts col·laboren en el camp de la pràctica i la formació musical

La Universitat de València i Les Arts col·laboren en el camp de la pràctica i la formació musical

Esquerra a dreta: Antonio Ariño, Davide Livermore, Esteban Morcillo i Francisco Potenciano.

Esquerra a dreta: Antonio Ariño, Davide Livermore, Esteban Morcillo i Francisco Potenciano.

La Universitat de València, la Fundació General i el Palau de les Arts Reina Sofia signaren, el passat 7 de desembre, un conveni de col·laboració entre les tres institucions per al desenvolupament d’un programa anual d’activitats en el camp de la pràctica i la formació musical que s’emmarca dins del Programa Didàctic de l’enclavament cultural.

Rubricaren l´acord el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el vicerector Antonio Ariño, vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València; l’intendent del Palau de les Arts Reina Sofia, Davide Livermore; i el director economicoadministratiu, Francisco Potenciano.

Les Arts, dins de la seua comesa en el foment de la difusió, estima i coneixement de les arts líriques, coreogràfiques i musicals, i la Universitat de València, juntament amb la Fundació General, com a impulsor i base de les activitats intel·lectuals i crítiques en tots els camps de la cultura i del coneixement, rubriquen una cooperació que entra en vigor en la present temporada.

D’una banda, professorat i alumnat del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facutat de Magisteri, sota la coordinació de la professora Ana María Botella, assumeixen les presentacions prèvies a les funcions d’òpera de la Temporada 2016-2017, que començà dissabte 10 de desembre amb ‘I vespri siciliani’, de Giuseppe Verdi.

Així mateix, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull, fins a juny de 2017, el curs d’iniciació a l’òpera ‘Les Arts a La Nau’, organitzat per l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, també sota la direcció d’Ana María Botella.

La programació del curs inclou l’assistència a projeccions -al Centre Cultural La Nau- de dues produccions d’anteriors temporades de Les Arts, i també a un assaig general i a dues representacions de la present temporada a l’enclavament operístic. Les sessions, en tots els casos, estaran precedides per una presentació didàctica amb els principals continguts de cada òpera a càrrec de diversos professors especialistes, entre ells l’intendent Davide Livermore.

El conveni subscrit, que manca d’obligacions econòmiques per a ambdues parts, té una vigència de dos anys renovable tàcitament per períodes anuals successius.

A l’acte de la signatura també han assistit el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, i la directora de l’Aula de Música de la Universitat, la professora Ana María Botella.

Data d'actualització: 23 de Febrer de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar