Estàs a: > > ‘El món canta davant d’un bressol’ obri els actes pel 70 aniversari de l’Orfeó Universitari

‘El món canta davant d’un bressol’ obri els actes pel 70 aniversari de l’Orfeó Universitari

Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres.

Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres.

Els Concerts de Nadal, organitzats per l’Aula de Música de la Universitat de València, finalitzaren el passat 23 de desembre amb les actuacions tradicionals de l’Orfeó Universitari de València al Palau de la Música i de la Secció de Cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna.

L’Orfeó, dirigit per Francesc Valldecabres, va oferir la 57a edició d’‘El món canta davant d’un bressol’, un concert “important” amb el qual s’inicià el 70 aniversari de la formació coral el 2017, segons anuncià el mateix Valldecabres.

El concert, que va reunir vora 300 persones sobre l’escenari, es va dividir en dues parts. La primera, ‘Saint Nicolas, a cantata op.42’, era una obra de 1948, de Benjamin Britten, seleccionada per Valldecabres perquè “a més de tindre pràcticament la mateixa vida que l’Orfeó, és una icona de les festes de Nadal que narra la història de Sant Nicolau”, explicà el director. Escrita per a dos cors, orquestra i un tenor, participaren en la seua interpretació al Palau de la Música Pequeños Cantores de València, l’Orquestra i Cor del Conservatori Professional de Catarroja, i Vicent Romero com a veu solista.

La segona part, titulada ‘Un pessebre molt coral’, inclogué 10 nadales cadascuna de les quals estigué "dedicada a un personatge del pessebre”, apuntà Valldecabres.

Aquest concert de Nadal es caracteritzà, a més, perquè conjuminà música i pintura. L’artista resident de l’Orfeó enguany va estar l’il·lustrador valencià Jesús Huguet, qui va dissenyar el cartell i el programa de l’espectacle nadalenc. Per a més informació sobre l’artista: https://eloctavomono.wordpress.com

Francesc Valldecabres apuntà, en aquest sentit, que l’Orfeó Universitari de València continua amb el seu projecte de residències, consistent en l’establiment de vincles amb artistes valencians –consagrats o joves promeses–, enllaçant així l’àmbit musical amb altres camps artístics de la cultura valenciana, la qual cosa és un exemple de la complementarietat de les diferents disciplines artístiques.

Programa detallat

Secció de Cambra de la Filharmònica de la Universitat
Sota la supervisió d’Hilari Garcia, la Secció de Cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va oferir un concert especial de Nadal el mateix dia, pel matí, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, el qual va estar dirigit pels alumnes del curs de Direcció d’Orquestra que imparteix el mateix Hilari Garcia.

Es tractava d’una posada en escena de la Secció de Cambra, acompanyada per dos pianos, Ferran Ruiz i Sergio Campayo, que l’Orquestra estrenà en novembre a Xàtiva en un concert dedicat a l’Associació d’Amics de la Costera.

El programa, dissenyat amb un enfocament eminentment didàctic, el composaven l’obra d’Ígor Stravinski ‘Huit miniatures instrumentals’; de Claude Debussy amb arranjaments d’Arnold Schönberg, ‘Preludi a la migdiada d’un faune’; i de Camille Saint-Saëns, amb ‘El carnestoltes dels animals’.

Programa detallat

Data d'actualització: 27 de Desembre de 2016
Publicat en: Música, Música, Principal, OFUV, OUV

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar