Estàs a: > > Exposició sobre la naturalesa imaginada per Nieves Torralba a La Nau

Exposició sobre la naturalesa imaginada per Nieves Torralba a La Nau

r-nieves torralba

r-nieves torralba

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull l'exposició "r-nieves torralba" entre el 26 d'octubre i el 8 de gener de 2012. Organitzada per la Universitat de València i produïda per la Fundació General de la Universitat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, Bancaixa i La Impremta CG, amb el comissariat de Víctor Zarza, aquesta mostra planteja, a través del dibuix, una visió molt personal, que s'inspira en les formes naturals per crear un món propi.

Per això, Nieves Torralba empra procediments tan tradicionals com la punta d'argent o el grafit i tan contemporanis com la impressió digital. La mostra s'inaugurarà demà dimecres, dia 26, a les 20 hores, a la Sala Oberta de La Nau, Centre Cultural de la Universitat de València.

El conjunt d'obres que Nieves Torralba presenta a la Sala Oberta de la Nau es divideix en dues sèries de dibuixos realitzades entre 2010 i 2011 (16 dibuixos a grafit sobre paper de 50 x 70 cm i 16 puntes de plata de 28 x 21 cm.), un site specific (dues intervencions de grans dimensions realitzades amb carbonet directament sobre paret) i servint-se de la tecnologia digital més puntera, dibuixa/imprimeix una monumental composició en la mateixa sala (200 x 665 cm) elaborada a partir d'un conjunt de dibuixos originals, que en aquesta nova tessitura funcionen de manera diferent.

D'aquesta manera, el públic recorre la superfície i interactua amb l'espai, a través d'aquest fris de tiges, que l'artista ja havia posat en pràctica en l'exposició Echar raíces, celebrada a Mèxic a finals del passat any en un espai museístic de la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic). Aquests dibuixos sobre la paret introdueixen la dimensió temporal en l'experiència perceptiva del seu treball. Cal destacar que en les dues mostres, ha adequat el seu projecte a les característiques de l'espai expositiu. D'altra banda, aquestes intervencions -de marcat caràcter gràfic- en ocupar espacialment el lloc d'exposició, ens situen en aquest costat de l'espill i hi actuen com un eficaç contrapunt que tanca el cercle perpetu que va des de la imaginació a la realitat.

 

Data d'actualització: 14 de Desembre de 2011
Publicat en: Arts plàstiques

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar