Estàs a: > > La Nau inicia la temporada teatral amb un muntatge sobre la vida de Víctor Jara

La Nau inicia la temporada teatral amb un muntatge sobre la vida de Víctor Jara

Cartell de la programació de teatre del segon quadrimestre del curs 2016-17.

Cartell de la programació de teatre del segon quadrimestre del curs 2016-17.

L’Aula de Teatre de la Universitat de València ha iniciat la programació d’aquest 2017 amb ‘Donde las papas queman’, de la companyia A Tiro Hecho, una obra inspirada en la vida del cantautor xilè Víctor Jara i dirigida per Carla Chillida. Amb aquest muntatge, que es representà els dies 1 i 2 de febrer al Centre Cultural La Nau, es va obrir el teló de la sala Matilde Salvador que, durant quatre mesos, acollirà 15 noves produccions.

La programació de teatre de la Universitat s´ha sumat als actes desenvolupats per la institució amb motiu del 80 aniversari de València com a capital de la República amb dues obres: ‘La carta (1931 – 1941)’, de la companyia L’Últim Toc Teatre (dies 8 i 9 de febrer), i ‘Prohibida la reproducción’, de la Col·lectiva Imaginària i l’Aula de Teatre de la Universitat (15 i 16 de febrer). Dirigides per Ramon Moreno i Inma Garín, respectivament, les obres utilitzen documents personals com a base real, així com el guió de l’exiliat dramaturg José Ricardo Morales, i precisament homenatgen el primer aniversari de la seua defunció.

Ja en abril, ‘El teatro español sacado a la luz de la tinieblas de nuestro tiempo’ (dies 26 i 27), per la seua banda, presenta una ucronia imaginada per l’escriptor Max Aub en la qual la Guerra Civil mai no s’ha esdevingut i la Segona República continua vigent. La peça està dirigida per Francisco Alberola per a la companyia Quijada Qaín Teatro.

La programació de l’Aula de Teatre de la Universitat combina espectacles experimentals i de companyies joves, amb la visita d’artistes de renom. En aquest quadrimestre ha destacat la presència de l’actriu Lola Moltó que, a les ordres de Manuel Maestro i Victoria Salvador, participà en ‘Assumpció’ (dies 22 i 23 de febrer).

La dansa també hi ha ocupat un lloc destacat amb una sessió de videodansa al febrer amb Rafael Ricart (Contactart - Acciones Artísticas Contemporáneas), que també estarà present en març i en abril. Primer, amb la participació del coreògraf Toni Jódar, en un espectacle que il·lustra un recorregut històric per a l’evolució de la dansa, i ja en abril La Nau serà una de les seus del festival Dansa València, que en el seu 30 aniversari pretén reunir professionals tant nacionals com internacionals per a gaudir de la dansa durant quatre dies.

El teatre clàssic també té el seu espai en la programació amb obres com ‘Antígona’ (dimecres 8, dijous 9 i divendres 10 de març), representada per Komos, una companyia teatral dirigida pel professor Miguel Navarro i formada per alumnes d’instituts de secundària, amb múltiples guardons, el més recent, el Primer Premio Nacional de Tragedia en l’XI Concurs del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, aconseguit aquest mes de gener.

El teatre com a via cap a la sensibilització social també forma part de la programació. En aquest sentit, Metges Sense Fronteres interpretarà el muntatge ‘Seguir amb vida’ (dia 31 de març), com a part d’una campanya impulsada per l’ONG amb el mateix nom i en el qual participen 10 actors en un espectacle amb música realitzat a través dels testimoniatges i entrevistes a diversos membres de l’organització mèdica.

Com cada any, el curs acabarà en maig amb les mostres de teatre dels grups de la Universitat de València dels diferents nivells.

Programació completa
Entrades esgotades

Data d'actualització: 1 de Juny de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar