Estàs a: > > La bellesa de les Matemàtiques, a La Nau de la Universitat

La bellesa de les Matemàtiques, a La Nau de la Universitat

Imaginary. Zitrus

Imaginary. Zitrus

L´exposició interactiva, que permet jugar amb aquesta ciència, atrau centenars d´estudiants a l´edifici històric
Crear imatges a través d'equacions, experimentar amb objectes matemàtics a través d'ulleres 3D, en definitiva, jugar i interactuar amb les matemàtiques per contemplar la bellesa de les xifres. La Universitat de València presenta al Centre Cultural La Nau el projecte expositiu Imaginary. Una mirada matemàtica, una exposició interactiva organitzada per la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME) amb motiu del seu centenari, en la qual es posen de relleu les diverses interrelacions entre les matemàtiques i l'art. Perquè les matemàtiques són belles i pràcticament tot (la forma d'una llima o d'un cor) pot expressar-se a través de números, de matemàtiques.

Es tracta de l'adaptació d'un projecte, del mateix nom, desenvolupat per l'Institut d'Investigació Matemàtica d'Oberwolfach (MFO) a Alemanya, i és el fruit de la participació internacional tant de matemàtics com d'artistes. El seu leitmotiv és la imatge com a lloc d'encontre entre la realitat imaginada i la visualització concreta dels objectes matemàtics abstractes. L'exposició es pot contemplar -i allò més important interactuar amb ella- fins el pròxim dia 5 de febrer.

El públic està convidat a mirar l'exposició "amb ull matemàtic" des de la perspectiva que més li puga seduir: deixant-se captivar per les formes de les figures, atenent als suggeriments que desperten en la seua imaginació; participant en el diàleg entre geometria i àlgebra, aprenent a llegir les propietats d'una forma, com ara les simetries, en la seua equació; o desafiant el món de les singularitats, punts especials on les figures són rudes i tallants com el tall de la navalla o la punta d'una agulla, descobrint alguns dels misteris dels conceptes que impliquen.

Data d'actualització: 28 de Febrer de 2012

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar