Estàs a: > > Comencen els assajos de la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València

Comencen els assajos de la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València

La Colla, en el concert de Nadal al Paranimf.

La Colla, en el concert de Nadal al Paranimf.

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acull, des del passat 23 de febrer, els assajos de la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat. Aquest grup va nàixer l’any passat, sota la direcció de Juan Ramon Martí i Chulià, amb la finalitat de ser una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional, sermpre des d´una vessant formativa.

L’objectiu principal de la constitució de la Colla de Dolçaines i Percussió és millorar la formació dels estudiants de la Universitat de València en la interpretació de música tradicional valenciana.

Aquestes colles tenen els seus orígens a la primeria del segle XX, quan es podia sentir pels carrers dels pobles la música d’una dolçaina en solitari que, acompanyada d’un tabalet, feien sonar melodies antigues i noves. Els dolçainers començaren a desaparéixer fins que a partir dels anys 70 una ona de joves dolçainers va prendre la iniciativa creant tota una xarxa de noves escoles de música tradicional. Ara, la Universitat de València se suma a aquest corrent amb la posada en marxa de la Colla de Dolçaines i Percussió.

Per a la constitució de la Colla, la Universitat ha organitzat un programa que inclou una sèrie d’assajos periòdics al llarg de l’any i diverses actuacions. La primera serà el dia 25 d’abril (dimarts), a les 12 hores, al vestíbul de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Blasco Ibáñez 32, València), en el marc de la Setmana Cultural d’aquesta Facultat.

El dia 4 de maig (dijous), també a les 12 hores, la Colla oferirà un concert al vestíbul de l’Aulari Sud del Campus dels Tarongers, amb motiu de la celebració del 50 aniversari de la Facultat d’Economia.

Com a cloenda de la temporada, la Colla de Dolçaines i Percussió de la Universitat de València participarà, per primera vegada, en el Festival Serenates a La Nau, divendres dia 7 de juliol, a les 22:30 hores, amb un concert que oferirà juntament amb la Colla La Socarrà de Xàtiva.

Més informació

Data d'actualització: 28 de Febrer de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar