Estàs a: > > La Universitat i l’Ajuntament de València sumen esforços per a la lluita contra la desocupació dels titulats universitaris

La Universitat i l’Ajuntament de València sumen esforços per a la lluita contra la desocupació dels titulats universitaris

Els participants en la signatura del conveni.

Els participants en la signatura del conveni.

La Fundació General de la Universitat de València i l’Ajuntament de la ciutat treballaran conjuntament en la posada en marxa i el desenvolupament d’activitats i projectes per a la integració laboral i social, i l’assessorament dels universitaris i les universitàries, segons un acord de col·laboració signat per ambdues institucions.

Van rubricar el conveni el rector Esteban Morcillo, president de la Fundació General de la Universitat de València, i la regidora Sandra Gómez, presidenta delegada de la Fundació de la Comunitat Valenciana del Pacte per l’Ocupació (FCVPE) a la ciutat de València.

Aquest acord contempla la integració professional i social, i l’assessorament laboral dels titulats universitaris, amb atenció personalitzada per a les persones amb diversitat funcional. El document, en vigor des del mateix dia de la signatura, 9 de febrer, assenyala també que cada activitat i/o projecte concret requerirà d’un acord específic entre ambdues parts que detallarà el desenvolupament de l’acció.

Per al rector Esteban Morcillo, aquest acord entre ambdues fundacions “reforça més encara la col·laboració entre la Universitat de València i la ciutat que la va fundar, i ho fa tant en l’àmbit de la inserció professional, tan necessària en el context actual de desocupació, com en l’àmbit de la inserció social, especialment amb un col·lectiu que necessita de l’impuls de les administracions públiques per a poder desenvolupar-se en condicions d’igualtat d’oportunitats. En aquest àmbit, la Universitat de València ha estat reconeguda com a un referent estatal en aquest tipus de polítiques, experiències que ara anem a compartir amb la Fundació i l’Ajuntament”.

Per la seua banda, Sandra Gómez va manifestar que, amb aquest conveni, l’Ajuntament vol “aprofitar sinergies per a la millora de l’ocupabilitat, la formació, l’orientació i la inserció sociolaboral de la joventut en general i, particularment, de les persones joves que estan estudiant o que acaben de titular-se, que s’enfronten a l’abisme del mercat de treball”.

“Sens dubte, la joventut necessita una inserció en el mercat de treball el més estable i vinculada a la seua formació acadèmica possible”, va remarcar. I va destacar: “El valor humà i econòmic que aporten aquests joves és incalculable”. Per això, va assegurar que treballarà perquè “cadascuna de les persones joves acabades de titular en les nostres universitats es desenvolupen professionalment en el nostre entorn”.

Els diferents projectes i activitats es duran a terme a través de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, que gestiona la Fundació General de la Universitat de València, i la Fundació de la Comunitat Valenciana del Pacte per l’Ocupació.

L’OPAL proporciona un servei d’assessorament a l’estudiantat de la Universitat de València amb la finalitat de facilitar la seua incorporació al món laboral, a més de millorar les seues estratègies formatives, potenciar les seues competències relacionades amb la inserció professional, conéixer la situació del mercat laboral, potenciar la inserció laboral de qualitat entre els titulats universitaris, així com la cooperació entre els mons acadèmic i empresarial.

D’altra banda, la FCVPE té per objecte fomentar la formació empresarial entre els joves, treballar amb les persones que pateixen un major índex de desocupació i més dificultats d’inserció en el mercat laboral (joves, dones, aturats de llarga durada, majors de 45 anys, persones amb diversitat funcional, etcètera) i desenvolupar propostes tècniques de coordinació amb agents socials i econòmics per tal d’implicar-los en la lluita contra la desocupació.

Acompanyaren al rector i a la regidora durant l’acte de la signatura, que va tindre lloc a l’edifici del Rectorat de la Universitat de València, el vicerector de Cultura i Igualtat i vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València, Antonio Ariño; el gerent d’aquesta Fundació, Cristóbal Suria; els vicerectors d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, i d’Estudis de Postgrau, Maria Vicenta Mestre i Rafael Crespo, respectivament; el director de l’OPAL, Vicent González-Romà; i la directora de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, Celeste Asensi, per part de la Universitat de València; mentre, en representació de l’Ajuntament de la ciutat, hi han assistit el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Enric Roig; l’assessor del Grup Municipal Socialista Luis Meliá; el gerent de la FCVPE, Javier González Cardona; i la seua subdirectora, Mar Marín.

Data d'actualització: 24 de Febrer de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar