Estàs a: > > L’arquitecte Miguel Arraiz parla de les possibilitats de l’art urbà com a eina d’integració social

L’arquitecte Miguel Arraiz parla de les possibilitats de l’art urbà com a eina d’integració social

Miguel Arraiz, davant la falla Renaixement, al Centre del Carme de València.

Miguel Arraiz, davant la falla Renaixement, al Centre del Carme de València.

L’arquitecte Miguel Arraiz va oferir, el passat 21 de març, la conferència ‘Art urbà com a eina d’integració social’, al Centre del Carme de València. La xarrada s’inscrivia en el programa del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València ‘Art i ment’, i es va fer al museu valencià perquè és la seu de la falla ‘Renaixement’, creada per aquest arquitecte i l’artista faller David Moreno.

La conferència tractà sobre les possibilitats que ofereix l’art urbà, a través de la interacció d’associacions i col·lectius, i ho va fer mitjançant exemples de col·laboració concrets que han posat en pràctica aquestes plataformes amb grups de joves en risc d’exclusió social i altres entitats. Se n’hi analitzaren els resultats: els èxits i els fracassos. A hores d’ara, les noves tecnologies potencien les capacitats de les persones que disposen de majors eines d’integració social a través de la cultura.

L’arquitecte Miguel Arraiz és fundador de Pink Intruder, la plataforma artística per a la realització d’intervencions urbanes que des de l’any 2000 ha plantejat projectes artístics a través de la connexió de creadors de diferents disciplines i investigadors de l’art públic. El més recent, l’obra ‘Renaixement’, que va ser exposada al desert de Nevada, al Burning Man, un festival alternatiu a l’aire lliure, que comparteix amb les falles el culte al foc.

‘Renaixement’ va sobreviure a la cremà del dia 19 i es pot contemplar al claustre gòtic del Centre del Carme durant tot el mes de març. Amb les Falles declarades com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, el monument és un homenatge a la Llotja.

El programa ‘Art i ment’
‘Art i ment’ és un projecte d’intervenció sociocultural promogut pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Es tracta d’un programa que uneix psicologia, educació i experiència estètica per a fomentar l’autoestima, motivació, creativitat i sensibilitat artística en xiquets i xiquetes de 10 i 11 anys, una edat molt important per al seu desenvolupament. El programa està avaluat amb test i entrevistes dissenyats per professionals. Totes les activitats són gratuïtes i la matrícula es va tancar ràpidament, un èxit que invita a la seua continuïtat el pròxim curs.

La posada en marxa d’aquest programa ha estat possible gràcies a la Fundació General de la Universitat de València i a la implicació de diverses entitats: Caixa Popular, Fundació Per Amor a l’Art, Fundació Antonia Mir, Berklee College of Music de València, Facultat de Psicologia de la Universitat de València (Màster Universitari en Investigació, Tractament i Patologies Associades en Drogodependències), Conservatori Professional de Música de València, United Nations Office on Drugs and Crime, Associació ÀMBIT, Fundació per la Justícia, IVAJ (Generalitat Jove) i els col·legis públics Cervantes, Dr. Oloriz, Primer Marquès del Túria, Mestalla i Nostra Senyora dels Desemparats.

Data d'actualització: 22 de Març de 2017

Aquesta web utilitza cookies amb una finalitat estadística i per a facilitar la seua navegació Més informació

Aceptar / Acceptar